ІІ Всеукраїнський багатожанровий двотуровий конкурс мистецтв «Велика родина – моя Україна», який був приурочений до Дня народження України, відбувся.

У жанрі декоративно-прикладного мистецтва перше місце отримала відома у нашому місті майстриня (мистецтво витинанки) Галина Дудар. Хореографія, вокальний та інструментальний жанри, декоративно-прикладне та образотворче мистецтво, авторська проза та поезія, теле та фотомистецтво, театральний жанр, музично-теоретичний та етнографічний напрямки, оригінальний жанр – таким багатим і різнобарвним був перелік запропонованих номінацій.

 Народна майстриня, член Національної спілки майстрів народного мистецтва України, вчитель-методист Галина Дудар родом із Копичинців. Закінчила фізико-математичний факультет ТДПІ (нині національний університет), за фахом математик (ЗОШ №19). Авторка персональних виставок, учасниця Всеукраїнських мистецьких конкурсів. Вона постійно у творчому пошуку. На конкурс представила три роботи: «Дерево життя», «Родинний оберіг», «Пам’ять. Парафіяльний костел Матері Божої Неустанної Помочі, зруйнований року 1954». Погодьтеся, помічати довколишній світ у всіх його різноманітних (різноформних і різновитинанкових) проявах дано не всім. Листя, гілля, дерева, пелюстки квітів, трави, птахи тощо – все це має не лише свою форму, а й свого автора, ім’я якому Творець. Художники малюють фарбами і пензликом, письменники – словом, а мистці витинанок – ножицями. Хто з нас в дитинстві не брав до рук папір і ножиці? Таких, мабуть, не знайдеться. Пригадую, найрозповсюдженішим паперовим «витвором» у дитинстві були сніжинки: різних форм і конфігурацій. Далі фантазія не рухалась. А виявляється, на світі так багато див! І творить їх у Тернополі  авторка книги «Дивовижний витинанковий світ» («Навчальна книга – Богдан») Галина Дудар. Значну частину авторських витинанок у свій час майстриня подарувала Тернопільському обласному краєзнавчому музею.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #День народження України
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: