На горі Лисоня відправили панахиду за полеглими воїнами України

Опубліковано:
7 Вересня, 2022

На горі Лисоня на Тернопільщині відправили панахиду за полеглими в боях за волю України. Захід організували з нагоди відзначення 106–ої річниці боїв на горі Лисоня.

Учасники розгорнули на горі великий синьо-жовтий прапор. Про це організатори повідомили у мережі Facebook:

«Традиційно щороку у вересні на славній горі Лисоня відбувався фестиваль стрілецької, повстанської та сучасної військово-патріотичної пісні «Дзвони Лисоні», мета якого – продовжити відродження стрілецької та повстанської пісні, увічнення подвигу Героїв України, возвеличення міці українського народу, прославлення борців за волю України і виховання на цьому юнацтва та молоді в дусі відданості, жертовності у боротьбі проти ворогів українського народу, за честь, віру і славу нації. Гора Лисоня несе велику споконвічну історію, а її дух показує героїзм та національну силу Українських Січових Стрільців. Адже саме тут у 1916 році полягли тисячі патріотів, котрі захищали свою землю від російської армії. Щороку організатори фестиваль вдосконалювали, залучали нові колективи, солістів, розширювали програму, наповнювали його новими мистецькими ідеями. У цей безжальний час війни, агресор поставив собі за мету знищити українську націю, нашу культуру. Гине найкращий цвіт України, відстоюючи нашу свободу і незалежність. Як і 106-років тому на горі Лисоня, кращі сини і дочки мужньо і віддано боронять рідну Україну. У цей непростий рік прийняте рішення не проводити цьогоріч фестиваль. Сьогодні головна наша мета – це Перемога. Ми впевнені, що найкращі наші фестивалі попереду», – повідомив оргкомітет фестивалю «Дзвони Лисоні», – повідомив оргкомітет фестивалю «Дзвони Лисоні».

null

Фото Олени Мельничук
null

Фото Олени Мельничук
null

Фото Олени Мельничук
null

Фото Олени Мельничук

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #лисоня, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: