На горі Лисоня відбудеться панахида за загиблими захисниками

Опубліковано:
5 Вересня, 2022

6 вересня на горі Лисоня відбудеться панахида за загиблими захисниками.

Панахида за полеглими в боях за волю України відбудеться 6 вересня на горі Лисоня. Розпочнеться молебень о 15 годині. Захід проведуть з нагоди відзначення 106–ої річниці боїв на горі Лисоня.

Про це організатори повідомили у мережі Facebook:

«Традиційно щороку у вересні на славній горі Лисоня відбувався фестиваль стрілецької, повстанської та сучасної військово-патріотичної пісні «Дзвони Лисоні», мета якого – продовжити відродження стрілецької та повстанської пісні, увічнення подвигу Героїв України, возвеличення міці українського народу, прославлення борців за волю України і виховання на цьому юнацтва та молоді в дусі відданості, жертовності у боротьбі проти ворогів українського народу, за честь, віру і славу нації.

Гора Лисоня несе велику споконвічну історію, а її дух показує героїзм та національну силу Українських Січових Стрільців. Адже саме тут у 1916 році полягли тисячі патріотів, котрі захищали свою землю від російської армії.

Щороку організатори фестиваль вдосконалювали, залучали нові колективи, солістів, розширювали програму, наповнювали його новими мистецькими ідеями.

У цей безжальний час війни, агресор поставив собі за мету знищити українську націю, нашу культуру. Гине найкращий цвіт України, відстоюючи нашу свободу і незалежність. Як і 106-років тому на горі Лисоня, кращі сини і дочки мужньо і віддано боронять рідну Україну.

У цей непростий рік прийняте рішення не проводити цьогоріч фестиваль.

Сьогодні головна наша мета – це Перемога. Ми впевнені, що найкращі наші фестивалі попереду», – повідомив оргкомітет фестивалю «Дзвони Лисоні».

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #лисоня, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: