Вразив підхід до доїння корів: тернопільські фудблогери показали, як працюють ферми «Бучачагрохлібпрому»

Опубліковано:
1 Вересня, 2022

Популярнi тернопiльськi фудблогери, засновники програми «Їжа Файного мiста» у черговому сюжетi розповiли про ферми, в яких бере молоко торгова марка «Молокiя».

Сировину вона закупляє у господарств найвищого рiвня. Серед них – ТзОВ «Бучачагрохлiбпром» на Бучаччинi.

Керiвник молочно тваринницького комплексу Володимир Саврiй провiв для ведучих програми екскурсiю, показав, що їдять телята i корови, як вони живуть та вiдпочивають. Також «Їжа Файного мiста» продегустувала молоко екстракласу й оцiнила його на «вiдмiнно».

–  Наше завдання – створити для корiв максимально комфортнi умови, щоб вони були задоволенi i давали багато молока. Тварини лежать на пiнистих килимках, товщиною у 6 сантиметрiв. Працюють кондицiонери, щогодини прибираємо гнiй. А рацiон в них, як на весiллi – 16 видiв корму. Корови мають безперешкодний доступ до їжi та води весь день. Ми хочемо, щоб вони були задоволенi життям, – розповiв Володимир Саврiй.

Ведучих програми також приємно вразив пiдхiд до доїння корiв.

– Тут грає заспокiйлива музика, щоб коровам було легше доїтися на каруселi. Робити це порадили спецiалiсти з Нiмеччини i Нiдерландiв, де запозичили нову технологiю. Музика знiмає стрес не тiльки в людей. Процес доїння закiнчується тим, що корови приймають душ i йдуть вiдпочивати, – зазначив Владзьо.

Детальнiше – у вiдео «Їжi Файного мiста».

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #бучач, #молокія
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: