У Тернополі відкрили виставку до Дня пам’яті захисників України

Опубліковано:
30 Серпня, 2022

У Музеї національно-визвольної боротьби Тернопільщини відкрили виставку до Дня пам’яті захисників України, який відзначають 29 серпня. Серед експонатів – книжки про полеглих українських воїнів та їхній подвиг, тематичний календар та шеврони бійців.

«Цей день встановлено Указом Президента України від 23 серпня 2019 року для увічнення героїзму військовослужбовців і добровольців, котрі віддали життя за батьківщину, як нагадування про одну із найкривавіших подій війни на сході України — Іловайську трагедію. Адже 29 серпня 2014 року під час виходу сил АТО з оточення під Іловайськом російське керівництво порушило домовленості і зробило воєнний злочин — ворожі збройні сили впритул розстріляли з важкого озброєння колони українських військових. Тоді полягло 366 українських воїнів, 429 зазнали поранень, 158 зникли безвісти, 300 опинилися в полоні. Смертельний для наших захисників «зелений коридор» пролягав через поля із соняшниками. Саме під ними сотні українців в боротьбі з ворогом поклали свої життя на вівтар свободи, гинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Тож символом Дня пам’яті захисників України стала квітка соняха. Іловайськ — одна з найстрашніших трагедій за роки збройного конфлікту на Донбасі, але війна триває й надалі гинуть наймужніші, найсміливіші, найзавзятіші сини й дочки України. У день пам’яті захисників України дякуємо за безцінний та відданий внесок у боротьбу за українську державність та незалежність тим, хто вже не з нами, але навіки у наших серцях! Вічна пам’ять тим, хто пішов у безсмертя, і вічний їм спокій там, на небесах», —  розповідають працівники музею.

null
null
null
null

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #музей, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: