До Волочиська не впустили хресну ходу московського патріархату

Опубліковано:
24 Серпня, 2022

Таке рішення прийняв виконком Волочиської міськради.

Виконавчий комітет Волочиської міської ради прийняв рішення про заборону пересування хресної ходи Української православної церкви московського патріархату містом. Так виконавчий комітет відреагував на невдоволені висловлювання жителів громади в соцмережах, які не бажали бачити в центрі Волочиська людей, котрі підтримують московську церкву, а відтак – і російську агресію проти України.

У соцмережах мешканці громади закликали не пускати прихожан московських церков у місто та не толерувати «руській мір»:

«Зараз на Хмельниччині відбувається так звана хресна хода. Паломники йдуть курсом на Почаївську лавру. Дуже багато, тисячі людей, які планували зайти на територію Волочиської міської територіальної громади. У громаді прийняли рішення виконавчого комітету про заборону руху колони через місто Волочиськ. І рекомендували координаторам руху пройти через трасу М-12. Небайдужі люди, територіальна оборона, працівники поліції зібралися для того, аби виконати це рішення і забезпечити тишу і порядок в процесі ходи, тому що ми всі зацікавлені, не створюючи ескалації, максимально розвернути цю колону і убезпечити місто від проходу «русского міра» нашими вулицями», – прокоментувала ситуацію депутатка Хмельницької обласної ради Аліна Коваль.

Тож, оминувши Волочиськ, колона попрямувала до кордону з Тернопільщиною.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #волочиськ, #УПЦ МП, #хресна хода
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: