Моделі спортивного жіночого одягу дуже сильно відрізняються, в залежності від виду спорту. Для фітнесу дуже важливо, щоб одяг щільно прилягав до тіла та сприяв чудовому виведенню поту з поверхні тіла. Для виготовлення фітнес-костюмів, використовують різні тканини з високим вмістом еластану. Одяг може мати компресійні властивості та стискати тіло, щоб покращити інтенсивність та результати тренувань.

Вимоги до спортивного одягу

Проте для танців краще використовувати вільний спортивний одяг жіночий, який не сковує рухів. Це можуть бути короткі, просторі спіднички та топи. Для пробіжок варто обирати вільні штанці, які дозволяють тілу дихати та пропускають повітря.

Самопочуття під час тренувань – це дуже важливий параметр. Саме тому у приміщеннях для тренувань повинна бути оптимальна температура. Для тренажерних залів це не більше 18 градусів, а у студіях для заняття йогою, не вище 20 градусів. Під час інтенсивних тренувань виділяється значна кількість поту, а тіло суттєво розігрівається. Важливим параметром для одягу є можливість виведення вологи та повітря.

Багато дівчат, які вперше приходять у тренажерний зал, вдягають короткі топи та шортики. Проте через низьку температуру в середині залу, тіло дуже швидко охолоджується. Саме тому у тренажерну залу варто взяти з собою теплий верх. Це може бути олімпійка або толстовка. Під час занять їх знімають, а між сетами одягають, щоб не застудитися. Не дивлячись на те, що одяг з бавовни чудово дихає, відводить вологу, це не підходящий варіант для занять спортом. Тканина не розтягується та не приймає форму, може сковувати рухи.

Різновиди тканини для виготовлення спортивного одягу

У продажу можна знайти декілька варіантів тканин, з яких виготовляють професійний спортивний одяг:

  • Nike dri-fit – це тканина, яка має можливість регуляції рівня вологи. Шкіра залишається сухою, а спортсмен відчуває комфорт під час занять.
  • Adidas climacool – це тканина, що виготовляється з поліестеру, який чудову поглинає піт та забезпечує природну циркуляцію повітря.
  • Demix movi force. Тканина створена для активних фізичних тренувань та кардіонавантажень. Вона відрізняється компресійним ефектом. Тканина забезпечує підтримку м’язової тканини, а також покращує стан спортсмена, та знижує біль під час тренувань.

Дуже часто для виготовлення одягу для фітнесу використовують компресійну тканину, яка стискає м’язи. Це необхідно для того, щоб зменшити напруженість м’язів, а також попередити виникнення больових відчуттів. Завдяки використанню такого одягу, спортсмен дуже швидко відновлюється. Компресійний еластичний одяг знижує можливість отримання травми.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #спортивний одяг, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: