Тернопільські лікарі розповіли, як розпізнати алергію на рослини

23.08.2022 07:05   Джерело: TeNews
Опубліковано : Катерина Богуславська

Тернопільські лікарі зауважують, що літо – час, коли з’являється чимало подразників, що спричиняють алергії. Часто цими подразниками є рослини. І тільки визначивши, що саме викликає алергію – можна знайти ефективний спосіб її лікування.

То ж як визначити, що саме рослини спричинили алергію – медики дали кілька порад:

«Алергія — це реакція імунної системи на переважно нешкідливі речовини, алергени, що потрапляють до організму або контактують із ним.

Коли алергія виникає внаслідок реакції імунної системи на пилок рослин, це називається полінозом. Він спричиняє гострі запальні зміни в слизових оболонках, переважно дихальних шляхів та очей. Поліноз загострюється в період масового цвітіння. У багатьох людей він проявляється саме у серпні під час цвітіння амброзії.

Серед симптомів полінозу виділяють: сильний та постійний нежить, сльозотечу та припухлість очей, часте чхання, рідше напади бронхіальної астми тощо.

Що можна зробити, щоб попередити прояви полінозу або легше переносити симптоми: найперше треба проконсультуватися з лікарем, щоб підібрати антигістамінні засоби, приймати душ, прийшовши з вулиці, чи купати тварин, якщо водили їх на вулицю, уникати контактів з росликою-алергеном, уникати прогулянок у вітряну погоду, змінювати одяг після прогулянки, частіше вдома робити вологе прибирання. Рекомендується на вулиці надягати маску, у вітряну погоду і приміщенні зачиняти вікна, не стояти поруч із курцем, не сушити одяг на свіжому повітрі», - розповідають лікарі.

null

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі