На Тернопільщині СБУ викрили чергову колаборантку з Почаєва

Опубліковано:
16 Серпня, 2022

Служба безпеки України викрила жительку Тернопільщини, яка поширювала у соціальних мережах публічні заклики до підтримки російських загарбників та маріонеткових адміністрацій окупантів. 

Проросійська агітаторка з Почаєва підозрюється у колабораційній діяльності, оскільки, після повномасштабного військового вторгнення окупантів 50-річна жінка розпочала систематично розповсюджувати у мережі Інтернет матеріали російської пропаганди.
 
Використовуючи обліковий запис свого чоловіка, пропагандистка поширювала численні антиукраїнські дописи «рашистів», якими виправдовувала окупацію України та звеличувала воєнні злочини загарбників.
У помешканні колаборантки правоохоронці вилучили мобільні телефони, які містять переконливі докази її причетності до протиправної діяльності, а здобуті у ході досудового розслідування данні свідчать, що дії проросійської пропагандистки були вчинені умисно з політико-ідеологічних мотивів.
Слідчі СБУ повідомили зловмисниці про підозру за ст. 111-1 (колабораційна діяльність) та ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України. Також вирішується питання про обрання їй міри запобіжного заходу. Тривають слідчо-оперативні заходи, спрямовані на перевірку ймовірної причетності спецслужб рф до деструктивної діяльності підозрюваної.
Викриття та документування діяльності колаборантки здійснювали співробітники СБУ в Тернопільській області за процесуального керівництва Тернопільської обласної прокуратури.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #СБУ
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: