Опитування мешканців територій України, підконтрольних військам РФ

15.08.2022 22:42   Джерело: activegroup
Опубліковано : Марта Сахно

За результатами соціологічного дослідження, проведеного дослідницькою компанією «Active Group» на тимчасово окупованих територіях України у серпні 2022 року, переважна більшість респондентів впевнені, що їх область має бути невід’ємною частиною України, а їх добробут і безпека значно погіршилися з моменту окупації.  

Відповідаючи на запитання «Наскільки, на вашу думку, справедливі та виправдані дії російської федерації у південних та східних областях України? (1 – справедливі та виправдані, 10 – категорично незаконні, несправедливі та невиправдані)?» половина опитаних (49,5%) відповіли, що дії категорично незаконні, несправедливі та невиправдані. Чверть респондентів (25,9%) поставили 9 балів з 10 незаконності і несправедливості, 15,6% опитаних поставили 8 балів. Виправдовують дії окупантів 3,1% опитаних, від 2 до 7 балів поставили від 0,2% до 1,5% респондентів.

Респондентів попросили оцінити обґрунтованість територіальних претензій російської федерації на їх область: 72,7% відповіли, що претензії абсолютно не обґрунтовані, 2%, що претензії скоріше не обґрунтовані. Проте 9,9% вважають претензії росії обґрунтованими, а 15,4% не змогли визначитися з відповіддю.

Щодо запитання «Яке з нижчеперелічених тверджень найбільше відповідає вашій думці?, то 61,5% респондентів відповіли, що «Моя область має бути невід’ємною частиною України», 6,8% висловили думку, що «Моя область має бути частиною України за умови федералізації», 0,9% – «Моя область має стати незалежною державою/частиною нової незалежної держави», 6,8% – «Моя область має стати частиною російської федерації», 10,3% – «Мені все одно в якій країні буде моя область». Не визначилися з відповіддю 13,6% опитаних.

Також у респондентів запитали, як  зміниться їх особиста безпека порівняно з часом до 24 лютого 2022 року, якщо росія отримає контроль над їх областю. Переважна більшість опитаних (89,5%) відповіли, що безпека погіршиться, з них 66,8% сказали, що значно погіршиться, 22,6% – дещо погіршиться, 2% вважають, що їх особиста безпека не зміниться, Натомість, 5,5% відповіли, що їх безпека покращиться. Не визначилися з відповіддю 3,1% опитаних.

Щодо зміни добробуту, якщо росія отримає контроль над областю, то 72,7% опитаних відповіли, що добробут значно погіршиться, 16,7% – дещо погіршиться, 2% вважають, що їх добробут не зміниться, 3,1% – дещо покращиться, 1,8% – значно покращиться. 3,7% не змогли відповісти на запитання.

Відповідаючи на запитання «Якщо російська федерація проводитиме референдум у вашому місті, ви підете на нього (для мешканців частини України, контрольованої рф)?», то 81,8% відповіли, що не підуть і лише 9% сказали, що підуть, не вирішили 9,2% респондентів.

Повну презентацію із результатами дослідження можна завантажити за посиланням.

Дослідження проводилось компанією «Active Group» 4-8 серпня 2022 року комбінованим методом з застосуванням всіх можливих засобів зв’язку з дотриманням безпеки відповідаючих – телефонне інтерв’ю (за допомогою мессенджерів: вайбер та телеграм), самозаповнення анкет, “сніжний ком”.

Географія: тимчасово окуповані території України.

Загалом опитано 600 респондентів.

Похибка при довірчій імовірності 0,95 не перевищує 2,9%.

Більше інформації можна отримати:

•          на нашому веб-сайті activegroup.com.ua

•          за електронною адресою info@activegroup.com.ua

•          за телефоном +38 067 249 49 67.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: activegroup  

Коментарі