20 жителів Тернопільщини отримають майже 4,4 млн грн грантової допомоги на розвиток бізнесу

15.08.2022 18:10   Джерело: TeNews
Опубліковано : Марта Сахно

На Тернопільщині завершилася друга хвиля розгляду заяв, поданих з 11 по 24 липня 2022 року учасниками програми для отримання мікрогрантів на створення або розвиток власного бізнесу.

Після перевірки уповноваженим банком ділової репутації заявників, оцінки бізнес-планів та співбесід з учасниками, проведених обласним центром зайнятості, 20 проєктів були підтримані. Відтак 9 фізичних осіб відкриють власну справу; 9 діючих підприємців та 2 юридичні особи – розширять свою діяльність. Кожен з них отримає від 75 до 250 тис. грн на загальну суму майже 4,4 млн грн грантової допомоги. Згідно з проєктами вони зможуть створити більше 60 нових робочих місць.

Найбільш поширений вид діяльності – надання послуг (у сферах освіти, краси, відпочинку, харчування, комп'ютерного програмування та ін.); є також торгівля, виробництво та реалізація текстилю, верхнього одягу, подушок, меблів, м’ясних виробів; утеплення фасадів тощо.

Зауважимо, що подати заяву на отримання мікрогранту разом з бізнес-планом щодо створення нового або розвитку діючого бізнесу можна на порталі Дія (https://diia.gov.ua/services/grant-na-vlasnu-spravu . Основна умова отримання коштів – створення робочих місць: у разі створення одного робочого місця – 50-150 тис. грн, двох і більше – до 250 тис. грн. Мікрогрант можна використати на придбання обладнання, сировини та матеріалів, оренду за нежитлове приміщення або лізинг обладнання.

Умови надання мікрогранту: https://bit.ly/3ohSjqA
Найбільш поширені помилки при поданні документів - на сайті Державного центру зайнятості.
Отримати консультацію щодо мікрогрантів можна у Тернопільському обласному центрі зайнятості за телефонами: (0352) 23-49-82, (0352) 23-51-95, а також на каналі онлайн-підтримки в Telegram: @DCZ19_Ternopil (https://t.me/DCZ19_Ternopil) чи https://web.telegram.org/z/#5134509646
Відділ організаційно-інформаційної роботи та архівної справи Тернопільського обласного центру зайнятості (тел. 23-49-77)


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі