Картину упівки з Тернопільщини Ванди Горчинської продають на благодійному аукціоні

12.08.2022 13:58   Джерело: TeNews
Опубліковано : Катерина Богуславська

Картину упівки з Тернопільщини Ванди Горчинської, яка цього року відійшла з життя, продають на благодійному аукціоні на підтримку українських захисників. Цю ідею запропонував онук Ванди – Роман Василик.

Про початок аукціону оголосило hromadske.ua у мережі Facebook:

«Ця ідея виникла зовсім спонтанно. Картину подарували бабусі кілька років тому. І як сніг на голову мені звалився сам сценарій. Від УПА для ЗСУ. Я відразу написав до Христина Коціра , вона відповіла, дай зробимо це через Громадське! Всі виручені кошти будуть перечислені в фонд Сергій Притула . Кожному учаснику аукціону подяка! Слава Україні», - написав на своїй сторінці у мережі facebook Роман Василик.

Ото ж, на громадському назвали стартову ціну – 1000 гривень. Пропонувати ціни люди можуть під постом hromadske.ua:

«Бандеровская с***, все нам расскажешь. Где крыивки, где крыивки???» — так у 1946 році допитували 22-річну зв’язкову та медсестру ОУН Ванду Горчинську. Дівчину з позивним «Домовина» били в голову, накидали на шию зашморг, роздягали та били нагайками й металевими прутами. Проте Ванда далі вперто мовчала. За антисовєцьку діяльність її засудили до 15 каторги в місцях вічної мерзлоти.
Ванда пережила своїх катів, витримала тортури, голод та вічну мерзлоту Сибіру. Змогла повернутися до рідного міста, у 36 вийти заміж та народити дітей. А ще — дочекатися онуків та незалежності своєї країни.
24 липня 2022 року у віці 98 років Ванда померла. Але її боротьба за Україну досі триває.
Онук Ванди, Роман Василик, розповів нам, що у Ванди була картина художника Василя Дідика, який писав багато українських пейзажів і життєствердних, яскравих натюрмортів.

Онук пропонує продати картину Василя Дідика, що належала його бабусі, та передати кошти в Благодійний Фонд Сергія Притули/Serhiy Prytula Charity Foundation, заснований вихідцем з рідного Ванді Тернополя.
Тож ми оголошуємо про благодійний аукціон. Ви можете робити ставки під цим постом.
Стартова ціна — 1000 грн.
Крок — 100 грн.
Переможця оголосимо на День незалежності», - йдеться у повідомленні hromadske.ua.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі