Коли мені випадає нагода потрапити на будь-яку виставу тернопільських лялькарів, радію, як мале дитя. Чому? Тому що Тернопільський Академічний обласний театр Актора і ляльки це завжди креативно, сміливо, новиннєво і несподівано. Мало не забула – цікаво! Завершення цьогорічного, вже 42-го театрального сезону було особливим…

Маленьких глядачів вже біля входу зустрічали казкові герої. Багато їх було у передпокої театру. Вони радо зустрічали як малечу, так і дорослих. Збоку можна було помітити навіть головного режисера Олега Бокова, який спостерігав за казковим дійством. Творчий рік завершився казкою-легендою «Дзвони-лебеді», яку приурочили до Дня Хрещення Київської Русі та Дня Української Державності. Запропонована вистава дуже актуальна і на часі. Найактивніші глядачі сезону були нагороджені медалями та абонементами на безкоштовне відвідування вистав протягом наступного театрального сезону. Після вистави всіх маленьких глядачів пригощали солодощами.

Розповідає директор-художній керівник театру Іван Шелеп.

  • З початку загострення воєнних дій проти України з боку московського ворога, працівники театру активно допомагали ЗСУ: займалися плетінням маскувальних сіток, організовували заходи та показували вистави для внутрішньо переміщених осіб, проводили благодійні аукціони. Реалії сьогодення – це випробування на міцність, єдність в цей важкий час. Життя продовжується, ми довели, що здатні бути командою, працювати, підтримувати один одного і дарувати усмішку нашим глядачам. Сподіваємось, що шанувальників мистецтва з осені побільшає! Бажаю усім нам поправити здоров’я, набратися сил, натхнення, нових ідей до нового творчого сезону. Нехай Ваші родини будуть у сильних Божих руках!

До слова. Незважаючи на важкі часи, театр взяв участь у двох театральних фестивалях – Міжнародному «Валізка» ( Польща), де отримав нагороду у номінації «Краща акторська гра», та – Всеукраїнському «ГРА»: і знову  нагорода! На цей раз за найкращу виставу для дітей «А хай то качка копне» Ніко Лапунова. Наступний сезон розпочнеться у вересні. Хочеться вірити, що буде він під мирним небом.

null

Валентина Семеняк
null

Валентина Семеняк
null

Валентина Семеняк

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #театр
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: