Тернопільський педуніверситет у ТОП-10 кращих педагогічних закладів вищої освіти України – 2022

Опубліковано:
7 Серпня, 2022

Тернопільський національний педагогічний університет імені Володимира Гнатюка  зайняв третє місце у ТОП-10 кращих педагогічних закладів вищої освіти України 2022 року.

Цей рейтинг оприлюднили на сайті osvita.ua.

Тернопільський виш у цьому рейтингу поступився лише Криворізькому державному педагогічному університету, який на другій сходинці та Дрогобицькому державному педагогічному університет імені Івана Франка, який є лідером.

Нагадаємо, Тернопільський національний педагогічний університет імені Володимира Гнатюка – найстаріший вищий навчальний заклад на Тернопільщині.

Історія створення університету: 1 жовтня 1805 року відкрито Кременецьку гімназію, яку в 1818 році реорганізовано в ліцей. У 1831 році його закрили, а матеріальна база ліцею стала основною для створення в м. Києві університету Святого Володимира (нині — Київський національний університет ім. Т. Шевченка). У 1920 році відновив свою роботу. 15 квітня 1940 року відкрито Кременецький учительський інститут, який 4 серпня 1950 року реорганізовано в педагогічний. У 1969 році заклад переведено до Тернополя. У 1989 році відкрито ліцей фізико-математичного профілю, а в 1991 році — аспірантуру. У 1997 році Тернопільський педагогічний інститут реорганізовано в університет і присвоєно ім’я Володимира Гнатюка. У 2004 році отримав статус національного.

Нині в університеті є такі факультети: географічний, інженерно-педагогічний, іноземних мов, історичний, мистецтв, педагогіки і психології, фізико-математичний, фізичного виховання, філології і журналістики, хіміко-біологічний.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #ТНПУ
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: