У Тернопільському краєзнавчому музеї діє виставка різьбяра Василя Петровського

04.08.2022 23:00   Джерело: TeNews
Опубліковано : Катерина Богуславська

У Тернопільському обласному краєзнавчому музеї діє виставка різьбяра Василя Петровського. Це частина мистецького проєкту «Відкритий Портал».

Майстер народних промислів художньої різьби по дереву вперше познайомив тернополян та гостей міста зі своїм світом творчості.

В експозиції представили 16 мистецьких робіт.

«Деревина сосни, ялини, липи, горіха перетворена уявою і талантом майстра у цілі сюжетні композиції - занурює у діалог в собі. Художні твори наповнені символами, які спонукають відчути універсальність законів Всесвіту і одержати досвід у цьому порталі», - каже автор робіт.

«Василь Петровський - різьбяр, дизайнер, художник, скульптор, майстер народної творчості (з 2021). Народився він на Рівненщині у селі Кисоричі 4 квітня 1976 року. Освіту здобув у Кременецькому обласному педагогічному коледжі та Прикарпатському національному університеті (спеціальність - дизайнер інтер’єрів). Кар’єра як художника та майстра різьби по дереву відбулась у 2011 році з оформлення парку відпочинку «Європа-Парк» (м.Руст, Німеччина). У 2021році - перша персональна виставка в Кременецькому ботанічному саду та Обласному літературно-меморіальному музеї Юліуша Словацького. Автор скульптур із дерева та бетону. Ландшафтна скульптура «Трон природи» - отримала перше місце в міжнародному конкурсі «Golden Time Talent» в 2021 році, яку Василь Петровський створив для Кременецького ботанічного саду. Живе у Кременці і своєю творчістю прикрашає місто», - розповіли працівники музею.

Виставка «Відкритий Портал» Василя Петровського діятиме у до 16 серпня 2021 року.

null
null
null
null

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі