Мільйони громадян України користуються послугами мікрофінансових організацій. Попит породжує пропозицію, тому в нашій країні на 2022 рік налічується близько тисячі МФО. Причина такої популярності проста:

  • швидке обслуговування 24/7 з персональною підтримкою менеджерів;
  • віддалений доступ до сервісу;
  • можливість отримати гроші у будь-який час доби, а також у вихідні та святкові дні;
  • переказ коштів на картку будь-якого банку України без прив’язки до конкретного продукту;
  • доступ до продовження договору кредитування, часткового погашення;
  • можливість участі у програмі лояльності та доступ до регулярних знижок як у соцмережах, так і персональних через SMS.

Чому з’явилися нові МФО в Україні у 2021-2022 рр.?

З моменту появи першої МФО люди встигли детально ознайомитися з пропозицією мікропозик на картку, і ця послуга поступово почала завойовувати довіру та попит. Як ми згадували раніше, в Україні зараз близько тисячі мікрофінансових організацій. Ця цифра коливається мінімально, оскільки разом із відкриттям нових компаній закривається багато інших. Частина не витримує конкуренції, частина закрилася в період пандемії через неправильний розподіл ресурсів та знань. Проте топ найсильніших компаній продовжує працювати на фінансовому ринку.

У 2021 році з’явилася компанія SelfieCredit — інноваційна організація, в якій кожен позичальник може взяти кредит онлайн на картку за допомогою селфі. Подібна функція є і у компанії CreditPlus — тут використовується система фотоверифікації для підтвердження особи користувача. Проте перша компанія зробила цей етап своїм УТП.

Споживачі часто звертаються в ту саму перевірену на власному досвіді компанію, проте нерідко вдаються до звернень до нових. По-перше, це пов’язано з інтересом новизни — клієнти цікавляться, чим умови однієї організації відрізняються від іншої. По-друге, деяким позичальникам потрібно тимчасово перекредитуватися.

Чи змінився продукт МФО?

З 2013 року послуга змінювалась поступово: умови, ставки, суми змінювалися час від часу. Проте загальна пізнавана тенденція — позика на карту на строк до 30 днів — як і раніше, актуальна. У той же час деякі компанії розширюють діапазон своїх послуг і тепер готові запропонувати клієнтам більше: наприклад, CreditPlus запускає послугу довгого кредиту, про яку часто запитували клієнти. Позичальники зможуть користуватися кредитними коштами довше, ніж місяць.

Як взяти кредит онлайн?

Щоб подати заявку, необхідно подати запит на сайті або в додатку компанії (якщо МФО його розробила). Потрібно вказати бажану суму та термін, а також зареєструватися. Це швидкий процес — необхідно ввести дані паспорта та ІПН, номер телефону, банківської картки, пройти верифікацію через Bank ID та надіслати запит. Анкета буде розглянута протягом декількох хвилин, після чого клієнт отримає рішення у SMS та на email. Після схвалення потрібно підписати договір за допомогою SMS-коду, потім гроші будуть миттєво відправлені на вказану під час реєстрації картку.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #кредит на катку, #мікрокредит, #МФО
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»
20:16, 16 Квітня, 2024

Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»

Блоги
Найбільше читають: