На Тернопільщині для дітей рятувальників організувати літній табір

Опубліковано:
3 Серпня, 2022

На Тернопільщині для дітей рятувальників організували польовий спеціалізований табір “Юний рятувальник”. Його розгорнули неподалік села Скоморохи Бучацького району.

«Ось і завершилась ще одна незабутня зміна в польовому спеціалізованому таборі «Юний рятувальник», який вже чотирнадцять років влітку збирає під своїм крилом дітей рятувальників та їхніх друзів. Табір – є спільним проєктом Головне управління ДСНС України у Тернопільській області та Тернопільського обласного відділення Всеукраїнського громадського дитячого руху «Школа безпеки». Його створено з метою навчання підростаючого покоління правилам безпечної поведінки в побуті, навичкам дій у різноманітних надзвичайних ситуаціях, а також для популяризації серед дітей і молоді здорового, активного способу життя. Цьогоріч у наметах мальовничої місцевості поблизу села Скоморохи Бучацького району оселились 79 дітей. Таборування тривало з 17 по 31 липня. Протягом двох тижнів діти загартувались, трішки підросли, стали більш самостійними та відповідальними, дізнались чимало нового, цікавого та корисного. Хлопці та дівчата ще довго пам’ятатимуть захоплюючі конкурси та спортивні розваги, цікаві екскурсії та веселі пригоди. А ще, відтепер вони знайомі з рятувальною технікою, знають, як діяти у випадку пожежі, вміють розгортати пожежні рукави, подавати воду на гасіння та користуватись вогнегасниками, надавати першу медичну допомогу, діяти у випадку виявлення вибухонебезпечних предметів, вправно і швидко в’язати рятувальні вузли й, за допомогою рятувальної мотузки, долати водні перепони», – розповіли організатори табору.

Кожного дня після закінчення ранкових занять та обіду, діти мали можливість грати у футбол, волейбол, шахи, настільний теніс, бадмінтон, малювати, співати чи слухати музику, а ввечері один із наметів перетворювався на великий кінозал.

«Активний відпочинок, дружнє спілкування, веселі розваги, спортивні ігри, дотримання чіткого розпорядку дня, пильний нагляд з боку вихователів – усі ці фактори скріплювали їхній дух, тренували витримку та готували до дорослого життя. Усе, чому навчилися, юні вогнеборці продемонстрували своїм рідним, близьким – усім, хто прибув на урочистості з нагоди завершення табірної зміни. Учасникам таборування вручили подарунки, грамоти, пам’ятні медалі та посвідчення учасника табору. Урочисте дійство завершилося святковим концертом. Зміцнілими, загартованими та сповненими нових вражень, діти повернуться додому. Вони ще довго пам’ятатимуть ці чудові літні дні та з нетерпінням чекатимуть наступного року, аби знову завітати до табору «Юний рятувальник», – кажуть організатори.

null
null
null
null
null

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Дитячий табір
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: