У Зарваниці на Тернопільщині відбулася Перша Всеукраїнська проща волонтерів

02.08.2022 14:33   Джерело: TeNews
Опубліковано : Катерина Богуславська

30 липня у Зарваниці відбулася І Всеукраїнська проща волонтерів. ЇЇ організували «Карітас-Тернопіль» та парафія Архикатедрального Собору УГКЦ м. Тернопіль. Участь у прощі взяли участь майже 300 волонтерів з різних міст України.

«Паломництво розпочалось із пішої ходи. У Марійському духовному центрі Завраниця відправили Архиєрейську Святу Літургію, яку очолив владика Василій Семенюк, архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський УГКЦ. У своєму вітальному слові він подякував кожному, хто жертвує свій час на потреби ближніх, зокрема вимушено переселениз осіб. Після обідньої перерви працівники «Карітасу» провели форум соціального служіння під навою «Робимо добрі справи та перемагаємо. Соціальне служіння в умовах війни». Форум був присвячений ключовим темам, дотичним до волонтерства. Прозвучали такі доповіді: "Надія, до якої нас кличе Господь», о. Роман Демуш, заступник Голови Патріаршої комісії УГКЦ у справах молоді; «Солідарність з убогими, потребуючими та постраждалими від війни», о. Андрій Шалай, сотрудних парафії Матері Божої Зарваницької, військовий капелан о. Андрій Шалай; «Використання неформальної освіти у роботі з дітьми та молоддю», фахівці простору дружнього для дитини; «Волонтерство та вигорання», Ірина Дригуш, комунікаційниця «Карітас-Тернопіль». Кожен з учасників міг обрати цікаву для нього тему та відвідати локацію, де ця тема висвітлювалась, взяти участь у обговоренні та обмінятись досвідом з іншими учасниками в пошуку різних рішень кожної конкретної проблеми. Обговорення волонтерських ініціатив, обмін досвідом та напрацювання спільних ідей, відпочинок та духовне збагачення - це те що об‘єднало наших волонтерів та додало цінності та важливості кожному та відновило життєві ресурси. Завершилась проща урочистою Хресною дорогою та спільною молитвою за мир в Україні», - розповіли у Тернопільсько-Зборівській архиєпархії УГКЦ.

null
null
null
null
null
null
null
null
null

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі