Чекав приходу росіян: на Рівненщині судитимуть колаборанта з Франківщини

Опубліковано:
29 Липня, 2022

У Рівненській області поліція затримала чоловіка, який чекав “приходу руского міра”. Правоохоронці завершили розслідування і передали справу до суду. Колаборанту незабаром оберуть покарання. 

Про це повідомляє Нацполіція Рівненщини.

Так, дізнавачі Дубенського РВП за процесуального керівництва окружної прокуратури завершили досудове розслідування за фактом колабораційної діяльності 64-річного жителя Дубна. Проросійськи налаштований пенсіонер публічно підтримував повномасштабне вторгнення рф на територію України та дії окупантів. У соціальних мережах чоловік писав дописи та закликав допомагати армії країни-агресора. Відомо також, що раніше він тривалий час працював та проживав на території росії.

На підставі ухвали суду поліцейські провели обшук у помешканні чоловіка, у ході якого вилучили системний блок до комп’ютера та планшет.

Правоохоронці зібрали достатньо доказів колабораційної діяльності 64-річного дубенчанина та 25 липня, за погодження прокуратури, повідомили йому про підозру за частиною 1 статті 111-1 Кримінального кодексу України.
Сьогодні, 28 липня, дізнавачі завершили досудове розслідування та скерували матеріали кримінального провадження із обвинувальним актом на розгляд суду, – зазначили правоохоронці.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #колаборант, #суд
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: