У Тернопільській обласній універсальній науковій бібліотеці відкрили книжкову виставку «День Хрещення Русі». 

Експозицію розмістили у відділі міського абонементу. У ній представили монографії, історичні розвідки, довідкові та науково-популярні видання, а також художні твори даної тематики.

«На виставці можна побачити чотирьохтомне науково-популярне видання «Україна: хронологія розвитку» (Київ, 2009), у другому томі якого «Давні слов’яни. Київська Русь» висвітлюється історичний розвиток українських земель від давніх часів до середини ХІІІ століття. Книга адресована широкому колу читачів. Любителям давньої історії нашої держави запропоновано історичне дослідження «Тіні згаданих предків, Від склавинів до русинів, Прадавня Україна, Русь і походження українців (серія «Історія без цензури» від харківського видавництва КСД, 2016), з якого можна простежити шляхи наших найдавніших предків на території України. Ще одне унікальне 15-томне серійне видання від Національної академії наук України «Україна крізь віки» (Київ, 1998), а саме 4 том «Київська Русь» дасть відповідь на запитання- «Що таке Київська Русь?», «Чим була Русь насправді?», «Яку роль відіграло хрещення Русі?» та багато інших. Досить широко тему хрещення Русі освітлено в художній літературі-це роман «Володимир» Семена Скляренка, роман «Похорон богів» Івана Білика, романи «Іду на вас» та «Ідоли падуть» Юліана Опільського, тощо. Для юних чтачів буде цікаво почитати збірку «Князі України» (серія «Легенди та перекази», Київ, 2012)», – розповідають працівники бібліотеки.

Нагадаємо, 28 липня в Україні відзначають свято Володимира Великого, київського князя, який у 988 році охрестив Київську Русь. Ця вікопомна подія стала початком нової епохи в історії Київської Русі. Саме в цей день українська спільнота відзначає ще одне важливе свято – День Української Державності.

 

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #виставка, #День Хрещення Русі
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: