У Чорткові відновлюють могилу відомого бурмістра Чорткова – Людвіга Носса

Опубліковано:
27 Липня, 2022

У Чорткові відновлюють могилу відомого бурмістра Чорткова – Людвіга Носса. Ця особистість для жителів міста має велике значення, адже завдяки Людвігу Носсу у Чорткові збудували Домініканський костел.

«Також завдяки цьому бурмістру збудували міську ратушу з годинниковою вежею, приміщення окружного суду (тепер інститут), будинок залізничної станції, аптеку, культурний центр «Сокіл» (теперішній будинок культури) та багато іншого.

Помер Людвіг Носс 7 вересня 1913 року в одному із львівських готелів. А вже 11 вересня був похований у рідному Чорткові. Довго гробівець Носсів не могли віднайти. Та тепер, коли місце поховання одного з найвизначніших бурмістрів 500-літнього Чорткова відоме, наше завдання зробити все можливе, щоб його пам’ять була увіковіченою. Працівники підприємства намагатимуться максимально точно відтворити первинний вигляд гробівця», – розповіли у Чортківській міській раді.

null
null

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Людвіг Носс, #Чортків новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: