На Тернопільщині у тварини виявили сказ

27.07.2022 12:15   Джерело: TeNews
Опубліковано : Катерина Богуславська

У Бучачі виявлено випадок сказу серед домашніх тварин. Про це розповіли у Тернопільській регіональній державній лабораторії державної служби України з питань безпечності харчових продуктів. 

У Бучацькій міській раді повідомили, що у місті вжили усіх необхідних заходів для безпеки громадян:

«З метою координації дій з ліквідації захворювання проведено засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Бучацькій міській раді, рішенням якої затверджено план заходів з ліквідації сказу, територію, де виявлено сказ визначено неблагополучною, накладено карантинні обмеження та розпочато заходи з ліквідації сказу. З липня по серпень у вказаній частині міста проводитиметься вакцинування домашніх тварин. Ви також можете самостійно привезти своїх домашніх улюбленців до Бучацької районної державної лікарні ветеринарної медицини з 8:00 до 17:00 з понеділка по п’ятницю за адресою вул. С. Бандери, 6, де їм введуть вакцину від сказу. Деталі за телефоном: 2-14-78», - повідомили у Бучацькій міській раді.

Нагадаємо, сказ – це інфекційна хвороба тварин і людини, що характеризується ураженням центральної нервової системи.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі