На Тернопільщині тривають жнива і аграрії уже зібрали перші 100 тисяч тонн зерна. Це частина урожаю, всього зерновими цьогоріч засіяли 442.6 гектарів землі.

Про це розповіли у департаменті агропромислового розвитку Тернопільської обласної адміністрації.

Сільгоспвиробники відзначають високу врожайність озимого ячменю, очікують на кращі показники збору врожаю, ніж минулоріч. До словами, у 2021 році збір цієї культури був рекордним в області.

«Показник збору озимого ячменю, порівняно з минулорічним, зріс на 4%. Збирання зернових культур провели на площі 22,1 тис. га (5%) й зібрали 166.4 тис. тонн врожаю. Серед них: пшениці обмолочено 220.5 тис. га, намолочено 14.5 тис. тонн, ячменю обмолочено 77.4 тис. га, а намолочено 94.2 тис. тонн. Збиральництво триває по всій території України не зважаючи на зусилля російських окупантів знищити збіжжя. Аграрії продовжують працювати в посиленому режимі, щоб забезпечити країну сировиною для виготовлення необхідних продуктів», – розповіли у департаменті агропромислового розвитку.

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #жнива на тернопільщині, #зерно на тернопільщині, #урожай
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: