Подружжя українки та канадця разом з нардепом Миколою Люшняком волонтерять на Тернопільщині

Опубліковано:
14 Липня, 2022

Українка Оксана та її чоловік – канадець Браян понад три місяці разом з нардепом Миколою Люшняком волонтерять на Тернопільщині. Подружжя приїхало із Ванкувера. Жінка родом з Миколаєва. Приїхати на Україну, щоб боротися за перемогу, сім’я вирішила одразу після повномасштабного вторгнення Росії.

Спільно з народним депутатом з Тернопільщини Миколою Люшняком та волонтерським штабом «Українська команда» подружжя допомагає військовим та переселенцям.

«Браян служить у канадській армії. На Тернопільщині деякий час навчав військових своїх умінь, а потім поїхав ділитися досвідом з українськими воїнами у південно-східні області України», – розповіла Оксана.

Зараз жінка систематично їздить до Ванкувера, щоб зібрати допомогу для України. Вона розповіла, що про початок повномасштабної війни в України дізналася від матері. Після того Оксана тиждень пила заспокійливі таблетки, бо дуже перейнялася цією новиною. Потім вирішила, що не можна залишатися в Канаді, а повинна їхати до України і допомагати усім, чим може. Чоловік її підтримав.

«Браян подзвонив другу, у якого є власний свій військової амуніції. Друг згодився безоплатно надати чимало необхідних речей для українців. Згодом я зв’язувалася зі своїми друзями і так ми почали волонтерську діяльність. Зробили офіс і склад, ми офіційно зареєстрували благодійний фонд. Це було цікаво місцевому телебаченню і про нашу роботу зняли сюжет. Завдяки цьому ще більше людей дізналися про нашу діяльність і почали нам допомагати», – розповіла Оксана.

Подружжя від початку війни передало українцям гуманітарної допомоги на 500 тисяч доларів. Окрім військової амуніції, також відправили чимало медикаментів з канадських лікарень до медзакладів Миколаєва, Одеси, Чернігова та Харкова.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #микола люшняк
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: