Нова апаратура та оновлені відділення: Кременецька опорна лікарня збільшила перелік медпослуг для пацієнтів

Опубліковано:
13 Липня, 2022

Кременецька опорна лікарня працює в посиленому режимі. Так було в часи пандемії, так є і зараз, в часі війни. Але тепер із більшим переліком послуг для пацієнта. Із нового – сучасні рентген та апарат для комп’ютерної томографії. Ці обстеження у Кременецькій лікарні безкоштовні.

“В процесі реалізації програми президента “Велике будівництво” був наданий по центральній закупівлі сучасний КТ-апарат і рентген-апарат, апарати італійські. Вони повністю відповідають тим вимогам які ставлять НСЗУ і з 1 червня введені в експлуатацію”, — відзначив директор КНП “Кременецька опорна лікарня” Кременецької міської ради Павло Кісіль.

Щодня лікарі КТ і рентген-відділень приймають до 10 людей. Працюють і вночі.

Вже пройшов КТ Михайло. Тут, у Кременецькій лікарні, хлопець лежить із діагнозом “Защемлення малогомілкового нерва”. Тепер з такою хворобою не потрібно їхати у Тернопіль, розповідає хлопець, адже вся необхідна апаратура для діагностики є у рідному містечку.

Кременецька опорна лікарня цьогоріч уклала договір із НСЗУ. Тому усі кошти, які виділяє держава, в першу чергу йдуть на найнеобхідніше – препарати для пацієнтів та заробітну плату медикам.

“За старою системою обрахунку заробітної плати, яка в нас діяла до 1 січня 2022 року, середня зарплата медсестри на повну ставку складала 8 тисяч гривень. При роботі на 0,75 в поточному році медична сестра, яка працює менше, отримує більше, зокрема їй нараховувалось 10 125”, — пояснив Павло Кісіль.

Окрім нового КТ та рентген апаратів, у клініці оновили і фізіотерапевтичне відділення. Тепер пацієнти можуть отримати послуги електросну, що нині край необхідне для людей, які приїхали із територій, де ведуться активні бойові дії. Доступні також процедури парафінотерапії та кінезіотейпування.

Набагато швидше отримати можна тепер і консультацію у неврологів, адже відділення неврології переїхало у центральну будівлю клініки. Тому тепер, взявши направлення, консультацію можна отримати відразу.

“Наше відділення розраховане на 20 ліжок. В умовах нашого відділення ми можемо швидко та якісно проводити діагностику таких захворювань, як периферичної нервової системи. Ми можемо комплексно лікувати ії індивідуально відповідно до стандартів МОЗ. Також ми лікуємо першочергово інсульти, оскільки маємо підписаний договір, що називається “Медична допомога при мозковому інсульті”, тому найбільше ми на це орієнтовані”, — відзначила завідувачка відділення Тетяна Березій.

Наразі Кременецька опорна лікарня готова, якщо буде потрібно, стати госпіталем для військових, адже має усі необхідні для цього ресурси.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #велике будівництво, #кременецька лікарня
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: