У Всеукраїнському конкурсі поетів та читців перемогла Інна Кінь

Опубліковано:
11 Липня, 2022

За підсумками благодійного конкурсу поетів та читців «Україна понад усе», який проходив у кілька етапів на літературній платформі «Всеукраїнська поетична родина», переможницею у декламації авторської поезії «Як ти мене поховаєш, моя ненько?», стала наша краянка Інна Кінь.

За фахом пані Інна педагогиня. Живе і працює у Великому Ходачкові, що на Тернопіллі. Це Підгороднянська ОТГ. У місцевій школі із 1998 року. Її предмети – українська мова та зарубіжна література. Не просто захоплюється поезією, а й сама пише вірші. Учасниця літературного об’єднання, яке діє при Тернопільській обласній організації Національної спілки письменників України. Кілька тижнів тому поетеса перемогла на поетичному конкурсі «Коли закінчиться війна» (творче псевдо Іннеш). І ось – знову перемога. Ба більше, її учень, шестикласник Максим Галюк отримав у цьому конкурсі  «Подяку» за патріотизм, майстерність, емоційність та щирість у декламації поетичного твору. Ця відкрита до світу поетка запам’яталась мені своїм баченням довколишнього світу ще під час творчої презентації на одному із засідань літературного об’єднання. «Щиро дякую за організацію таких конкурсів,незважаючи на нелегкий час, ви підтримуєте у нас бойовий дух, не даєте скласти свої стилети і стилоси. Дякую, що ви з’явилися в моєму житті)))» – так відгукується авторка переможниця. А ось і сам вірш, який брав участь у конкурсі. Моторошний… проймає до найвіддаленіших глибин всього єства. Такого ще не читала. Це невидимий, але фізично відчутний болісний монолог сина, якого вже нема у земному житті – загинув, захищаючи Україну. Господи, а скільки ж їх вже полягло…

***   ***   ***

Як ти мене поховаєш,моя ненько?

Як у мене рук немає,

Як у мене ніг немає…

Є серденько…

Як ти мене відспіваєш,моя мамо?

Як не знаю, де голівка,

Як не віддам , де домівка

Я так само.

Як ти мене позбираєш та й у ціле? 

Як не знаю чи то чорне,

Як не знаю чи червоне,

А мо’ біле?

Як ти мене поховаєш, моя нене?

Чи знайдеш мене в могилі,

Чи впізнаєш ручки білі-

Щось від мене?

Як ти мене поховаєш?

Як ти мене відспіваєш?

Як ти мене позбираєш?

Я не знаю…

Інна Кінь (Іннеш)

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Інна Кінь, #семеняк
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: