Аферисти «зламують» сторінки користувачів соцмереж та просять перерахувати кошти

Опубліковано:
7 Липня, 2022

До співробітників Бережанського відділу поліції надійшло повідомлення від 33-річної жительки села Посухів про те, що невідома особа шляхом обману виманила у неї 2 300 гривень.

За словами потерпілої, до неї в месенджері надійшло повідомлення від знайомої з проханням позичити гроші. Необхідну суму вона просила перерахувати їй на картку. Жінка повірила і переказала кошти.

Коли ж заявниця зателефонувала до знайомої, виявилося, що її сторінку в соцмережі зламали невідомі особи і від її імені розсилають повідомлення.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 ККУ (шахрайство). Тривають заходи для розкриття злочину.

Поліцейські застерігають громадян від таких афер. Не варто довіряти схожим повідомленням, не перераховуйте гроші, не перевіривши інформацію. Зв’яжіться особисто з людиною, яка вам написала, аби з’ясувати, що з нею трапилося. 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #кримінал, #соцмережі
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: