У Тернополі на ставі масово гине риба: сморід на усе місто

Опубліковано:
5 Липня, 2022

Вздовж набережної у парку ім. Тараса Шевченка жахливий сморід. Все через масову загибель риби. Невелику рибу виность до берега. Така ж ситуація і навколо острівця «Чайка». 

Кілька днів тому Тернопільський став традиційно почав цвісти. Тепер з’явилась нова проблема – знову гине риба, пише “20 хвилин”.

На відео можна побачити масштаби проблеми і це лише та частина риби, яку ще не встигли прибрати. Працівники парку виловлюють її з води.

Сморід страшенний – риба швидко гниє на сонці. Запах розноситься довкола – на дитячі майданчики та «Єлисейскі поля». Найбільш відчутний запах вздовж алеї на набережній.

Як розповіли працівники парку, які виловлювали мертву рибу з води, вони мають швидко впоратися, щоб мертвої риби не було вздовж набережної. Кажуть, що, імовірно, це все через спеку. Риба почала задихатися.

За попередніми даними, загибель риби навколо острівця Чайка спричинила нестача кисню у водоймі, оскільки температура зовнішнього повітря була високою тривалий час. Працівники комунального підприємства проводять збір загиблої риби, повідомили в Тернопільській міській раді. Представники Держпродспоживслужби здійснили відбір проб води. Згідно експертного висновку, наданого лабораторією Держпродспоживслужби, підтверджено недостатню кількість розчиненого кисню у воді.

Незважаючи на роботу аераційних фонтанів, які мали б насичувати воду киснем, риба гине.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #дохла риба на ставі
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: