Тернополянин Руслан Кулик взяв участь у Всесвітньому форумі міст WUF11 – cities of the future у Польщі. На форумі йшлося про розвиток міст. Враженнями від форуму Руслан Кулик написав у мережі Facebook. 

«З 26 по 30 червня в місті Катовіце (Польща) відбувся Всесвітній форум міст WUF11 – cities of the future – найголовніший міжнародний захід з питань сталої урбанізації, створений у 2001 році Організацією Об’єднаних Націй і який з 2002 року проводиться кожні два роки у всьому світі.

Тема цьогорічного форуму – перетворення міст для їх кращого майбутнього.

Участь у заході в Катовіце взяло понад 17000 учасників з 55 країн світу.

На запрошення заступника міністра фінансів та регіональної політики Республіки Польща Malgorzata Jarosińska-Jedynak та за дорученням голови Тернопільської обласної ради Михайло Головко взяв участь в даному заході в складі української делегації.

Під час форуму проведено понад 30 різноманітних зустрічей з презентацією економічного потенціалу Тернопільщини та її громад.

Як результат – налагоджено співпрацю з представниками таких країн як Японія, Ізраїль, Німеччина, Індія, Польща.

Так, наприклад, Тернопільська область найближчим часом матиме змогу брати участь у програмах та проектах технічної допомоги уряду Японії через японську урядову організацію з надання технічної, грантової допомоги JICA. Для тернопільських громад знайдено кілька потенційних міст- партнерів в Японії та Німеччині. Кожна країна, з представниками яких велася розмова, готова надавати допомогу тимчасово переміщеним особам, які перебувають на Тернопільщині, та представникам ЗСУ. Є можливість участі тернопільських громад у грантових програмах Європейського Союзу тощо. Приємно бачити, що у такий час Україна отримує допомогу та підтримку країн-партнерів», – пише Руслан Кулик.

null
null

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #руслан кулик
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: