Врятовані ікони з розбомбленого храму в Лисичанську привезли у Катедру до Тернополя

Опубліковано:
1 Липня, 2022

13 унікальних вишитих ікон, чотири вишитих ризи, рушники із розбомбленої греко-католицької церкви Покрови Пресвятої Богородиці, що в Лисичанську на Луганщині, під кулями вивезли бійці батальйону «Свобода». 

Про це повідомив Сиротюк Олег.

Побратими твердо вирішили: українські церковні реліквії нізащо не потраплять до брудних рук російських антихристів, які розстрілюють та бомблять не те, що українські, а навіть свої, московські, храми. Страшно навіть уявити, як вони познущаються над ними.

Сьогодні доброволець батальйону «Свобода», депутат Тернопільської обласної ради VI скликання, діючий депутат від ВО «Свобода» Залозецької селищної ради Сергій Демчишин спільно зі знаним кінорежисером Іваном Яснієм привезли ікони до Архикатедрального собору Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці. Таким було побажання о. Івана Гуні з Тернополя. У 2015-му військовий капелан був причетний до формування української греко-католицької громади в Лисичанську й заснування там храму.

У Архикатедральному соборі ікони та ризи зберігатимуться до абсолютної перемоги України в цій кривавій війні. А коли всі українські землі будуть повернені й всі українські церкви буде відбудовано, вони рушать до свого храму в Лисичанськ.

Слава і честь Воїнам, які, ризикуючи власним життям і здоров’ям, рятують від російської орди не тільки українців, а й українські святині, захищають від московських нелюдів не тільки українську землю, а й українську віру.

null
null
null

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #ікони, #лисичанськ, #олег сиротюк
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: