«Референдуми» у Херсоні та Маріуполі: Кирієнко та путін вирішили грати до кінця

Опубліковано:
1 Липня, 2022
Після візиту Сергія Кирієнка, який відвідав окуповані території України, зокрема, Маріуполь і Херсон кілька тижнів тому, були заяви про необхідність проведення “референдуму” росіянами в Донецькій та Херсонській областях.

Псевдореферендум з анексії Донецької області, як відомо, призначено на 11 вересня. Про це також повідомляє радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

Перший заступник глави адміністрації президента росії Сергій Кирієнко, як ми вже знаємо, став новим куратором окупованих територій і уявив себе царицею Катериною, яка приєднала до Російської імперії Таврійську губернію, тобто південь України.

11 вересня обрано невипадково. Саме цієї дати (друга неділя вересня) відбудеться єдиний день голосування в росії, на якому обиратимуться низка голів суб’єктів федерації. За те, щоб цей день пройшов добре і за планом, — відповідає саме Кирієнко.

Його підлеглі набирають політтехнологів для роботи у регіонах. І, зокрема, для роботи на окупованих територіях. Однак політологи навіть за нечувані гонорари не поспішають їхати під обстріл.

Це свідчить, що «референдум» буде повністю «намальований». І цю картинку Кирієнко представлятиме путіну та народу росії як підтвердження своїх амбіцій зайняти місце царя.

Навіть в умовах «намальованих» результатів «референдуму», Кирієнку доведеться задобрювати населення.

Так, наприклад, губернатор Санкт-Петербурга вже почав готувати мешканців міста до того, що бюджети йдуть не на потреби городян, а на відновлення Маріуполя.

Розробляються рішення про безоплатний та безбар’єрний (тобто без іспитів) вступ випускників, які проживають на окупованих територіях України в будь-які виші росії.

Це вже викликало скандали у російських містах. Росіяни не розуміють, чому вони повинні жертвувати своїми інтересами та майбутнім своїх дітей заради рішень, до прийняття яких вони не мали – і не матимуть жодного стосунку.

Проте ні Кирієнко, ні путін не мають іншого виходу, окрім як продовжувати гру до кінця. Бо інакше відсутність результатів війни битиме по легітимності російської влади все сильніше і сильніше.

Для України єдиний варіант перешкодити провести псевдореферендуми на окупованому півдні країни – отримати від Заходу необхідну зброю, щоб досягти своєї мети військовим шляхом.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #референдум у херсоні, #херсон
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: