На Тернопільщині судитимуть снайпера, командира роти «ДНР»

28.06.2022 17:21   Джерело: TeNews
Опубліковано : Марта Сахно

Вoювaв прoти ЗCУ і cлужив у тaк звaній «нaродній мiліції ДНР» – зaoчно cудитимуть cнайперa, кoмaндира рoти ДНР.

Прокурори Тернопільської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно жителя Донеччини, учасника так званої «народної міліції ДНР», обвинуваченого в участі у діяльності терористичної організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України).

Розслідуванням встановлено, що мешканець Донецької області у 2014 році вступив до складу силового блоку терористичної організації «ДНР» - терористичну групу «народне ополчення Донбасу», яка з 2015 року увійшла до одного з підрозділів так званої «народної міліції ДНР».

Встановлено, що обвинувачений обіймав посади снайпера та командира роти.

На цих посадах він відповідав за бойову та мобілізаційну готовність, укомплектованість особового складу, виконання батальйоном бойових завдань, стан і збереження зброї, боєприпасів, а також керував діями підпорядкованих йому учасників терористичної організації «ДНР».

Окрім того, у період з 2015-2018 років брав участь у веденні бойових дій проти військовослужбовців ЗСУ, на боці терористичної організації «ДНР», проводив розвідувальні заходи та здійснював спостереження за переміщенням українських військовослужбовців.

Завершено заочне досудове розслідування, що здійснювали слідчі УСБУ в Тернопільській області.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі