Смарт годинник – це пристрій, який деякі називають дублером смартфона. Справа в тому, що телефон дуже незручно носити в руках. Саме тому найчастіше він знаходиться у сумці, на столі. Під час тренування його іноді залишають у роздягальні.

Чим розумний годинник відрізняється від фітнес-браслета?

Для визначення пульсу та кількості витрачених калорій, використовується фітнес-браслет або смарт-годинник. Ці два пристрої схожі між собою, але смарт годинник відрізняється більш розширеним функціоналом.

Відмінності смарт-годинника та фітнес-браслета:

  • По суті smart watch – це самостійний прилад, на який можна встановлювати різні додатки, програми та розширення, чого неможливо зробити з класичним фітнес-браслетом.
  • На недорогих моделях фітнес браслетів неможливо прочитати повідомлення, яке прийшло на телефон, але розумний годинник дозволяє це зробити. Такі пристрої часто купують люди, зацікавлені у спорті.
  • Є можливості відстежувати пульс, тиск, кількість витрачених калорій та кількість кроків, які вдалося подолати за цілий день. Деякі з таких пристроїв подають звукові сигнали, якщо людина тривалий період перебуває в нерухомому стані. Крім того, це чудовий спосіб розбудити людину, обравши найвдаліший момент.

Деякі пристрої запрограмовані на пошук швидкої фази сну, коли людина спить не дуже міцно. Їй вдасться швидко і безболісно прокинутися. На відміну від будильника, розумний годинник може подавати не звуковий сигнал, а вібрувати. При цьому домочадці, які сплять у одній кімнаті з людиною, не прокинуться від такого будильника, адже він вібрує на руці.

Переваги смарт годинника

Варто розуміти, що смарт годинник можна використовувати і як щоденник, який нагадує про різні події. Це зручно для людей похилого віку, яким необхідно в певний час приймати ліки.

Додаткові програми завантажуються, залежно від системи, яка встановлена в смарт-годиннику. Вона аналогічна до тієї програми, яка встановлена на смартфоні. Якщо це Андроїд, то шукати потрібну програму можна на Google Play. Якщо це Apple, варто обрати магазин, що пропонує компанія. Останнім часом досить популярними стали смарт годинник від Самсунг. Цей виробник розробляє власну систему для смарт-годинників, яка суттєво відрізняється від представлених у пристроях Андроїд та Apple. Саме тому смарт годинник обирається залежно від смартфона, яким ви користуєтеся. В такому випадку спостерігатиметься найкраще поєднання двох пристроїв, їх адекватна робота. Кожен із пристроїв, залежно від виробника, має свої переваги, недоліки та особливості.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #годинник, #смарт
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: