На Терношільщині відзначили День Конституції

Опубліковано:
28 Червня, 2022

З нагоди свята на Театральному майданi Тернополя вiдбулися урочистостi та покладання квiтiв до меморiалу Незалежностi. 

У цей день, 26 рокiв тому, виражаючи суверенну волю та вiд iменi українського народу, Верховна Рада України прийняла основний закон – Конституцiю.

Також влада областi та мiста нагородила вiйськових та сiм’ї загиблих Героїв за вiрну та вiдважну службу українському народу.

Начальник обласної вiйськової  адмiнiстрацiї Володимир Труш привiтав присутнiх зi святом та побажав нам усiм швидкої перемоги. 

“Останнi мiсяцi змусили нас багато переосмислити. Глибше зрозумiти значення нацiональних символiв, суспiльних якостей та цiнностей. Однiєю з ознак державностi є наша Конституцiя, яка дуже молода, але не за вiком мудра, досвiдчена та справедлива. Очевидно тому мiжнародна спiльнота  називає її найбiльш демократичною. Наш обов’язок бути гiдними подвигу, на який щодня зважуються нашi Герої. Цiнувати те, що змiцнює. Боронити те, що маємо. Слава Українi!”, – сказав Володимир Труш.

Нагадаємо, що  Конституцiя України набрала чинностi з дня її прийняття 28 червня 1996 року. На згадку про це в Українi щорiчно святкують державне свято – День Конституцiї України.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #день конституції, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #свято, #тернопіль, #тернопільські новини, #ТОВА, #урочистості
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: