На Тернопільщині презентували листівку, марку і конверт присвячені пам’яті Героя Віктора Гурняка

Опубліковано:
25 Червня, 2022

У музеї національно-визвольної боротьби Тернопільщини презентували ювілейну листівку, марку і конверт присвячені 35-тій річниці з дня народження Героя України Віктора Гурняка.

Він загинув у бою з російськими окупантами. Про презентацію у мережі Facebook повідомив Олег Кіналь:

«Презентували пам’ятні поштівки: Пластова ПОШТА Станиця Чортків, Козацька ПОШТА і я, автор портрету. Зустріч провела станична Пластової Станиці Чортків Яна Петльована. В презентації прийняли участь: засновник Козацької пошти Андрій Пилюх, батько героя Петро Гурняк, пластова молодь.

На листівці створив образ Віктора в пластовому однострої, саме таким йіго і запам’ятав, коли був він наставником у мого сина пластуна. Віктор загинув на війні у віці 27 років, його чекали: яскраве і успішне життя, родина, дружина, донечка, чудова робота кореспондента, побратими, вірні друзі пластуни. Спочивай з Богом друже “Гарт”. Вічна пам’ять ГЕРОЮ УКРАЇНИ!

Останнє відео з Віктором Гурняком на 31 блокпосту, знято 16 жовтня (четвер) 2014 року – https://www.youtube.com/watch?v=bWP1YsLr7uw», – пише Олег Кіналь.

Нагадаємо, Віктор Гурняк народився 8 червня у селі Городниця на Гусятинщині. Був старшим пластуном куреня «Орден Залізної Остроги», фотокореспондентом агенції REUTERS , добровольцем 24-го батальйону територіальної оборони «Айдар». Загинув 19 жовтня 2014 року біля Смілої на Луганщині, біля 32-го блокпосту.

null
null
null
null
null
 Фото Олег Кіналь

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #гурняк
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: