У Тернополі відбудеться благодійний аукціон живопису

23.06.2022 22:00   Джерело: TeNews
Опубліковано : Марта Сахно

28 червня о 12 годині в Тернопільському кооперативному фаховому коледжі відбудеться відкриття виставки-аукціону живописних робіт. Виручені кошти спрямують на потреби ЗСУ.

За словами директора закладу Василя Мулярчука, ідея аукціону належить владикам Тернопільської єпархії Православної церкви України — архієпископу Тернопільському і Кременецькому Нестору та єпископу Тернопільському і Теребовлянському Павлові.

«Якось владика Павло привіз кілька хороших, серйозних робіт одного художника, котрий вирішив своєю творчістю допомогти ЗСУ, але не захотів себе назвати, — розповідає Василь Миколайович. —Владика запитав, яким чином їх можна реалізувати. Ми теж захотіли долучитися до доброї справи, бо маємо багато робіт своїх студентів і викладачів. Так з’явилася ідея виставки-аукціону».

Участь у ній візьмуть художники коледжу й не тільки — загалом близько 60 осіб. Стартова ціна лотів різна — від 700 гривень і вища. Усі виручені гроші перекажуть на рахунок Тернопільсько-Кременецької єпархії ПЦУ. Відтак, залежно від суми, вирішать, що саме придбати для наших бійців.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі