Тернопільські медики розповіли, чи можна лікуватися антибіотиками від COVID-19

Опубліковано:
23 Червня, 2022

Медики Тернопільського обласного центру контролю та профілактики хвороб розповіли, чи варто вживати антибіотики під час лікування від коронавірусу.

Зокрема, вони стверджують що ці препарати при COVID-19 вживати не треба, адже антибіотики не можуть побороти вірусні захворювання.

«Коронавірусна хвороба COVID-19 має вірусне походження, власне про це говорить сама назва захворювання. Тому лікувати його антибіотиками недоцільно, адже антибіотики НЕ діють на віруси, лише на бактерії.

“Профілактичний” прийом антибіотиків теж абсолютно виключений з тієї ж самої причини: антибіотики не лікують коронавірус.

Натомість неконтрольований прийом антибіотиків може наносити значну шкоду здоров’ю, починаючи від побічних реакцій у конкретного пацієнта і закінчуючи збільшенням кількості антибіотикорезистентних бактерій (стійких до антибіотиків внаслідок змін або мутацій в їхніх ДНК).

Тому рішення про застосування антибіотиків може ухвалити виключно лікар, в залежності від тяжкості перебігу хвороби, ступеня ураженості внутрішніх органів і, головне, наявності показань для їхнього застосування. Читайте детальніше про Стандарт надання медичної допомоги “Коронавірусна інфекція” за посиланням: – https://bit.ly/3HT8Id4», – розповідають лікарі.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #ковід, #коронавірус і антибіотики
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: