Некомпетентність чи свідома брехня: у Підгайцях спробували пояснити збільшення витрат на утримання апарату міськради

22.06.2022 16:16   Джерело: TeNews
Опубліковано : Марта Сахно

Керівництво громади намається знизити градус невдоволення і опублікувало на своїй сторінці роз’яснення.

Нещодавно «Тернопільська Правда» опублікувало матеріал, де йшлося про значне збільшення витрат на оплату праці та нарахування премій працівникам Підгаєцької міської ради (490 тисяч гривень). Таке рішення викликало  чималий резонанс як у самій громаді, так і серед жителів області. Користувачі мереж не підбирали слів, коментуючи таке рішення, пише "Тернопільська Правда".

null

У свою чергу керівництво громади намагалося знизити градус невдоволення, опублікувавши на своїй сторінці роз’яснення. Деталі за посиланням. 

Причина, названа у дописі – створення нового відділу «Соціальний захист населення» та внесені зміни до структури міської ради. 

На офіційному сайті місцевого органу самоуправління справді є рішення №2467  Підгаєцької міської ради, котре було прийняте 21 грудня 2021 року.  

Оскільки рішення було прийняте у 2021 році, ще до прийнятого бюджету на 2022 рік, штат новоствореного відділу мали включити у передбачені витрати на 2022 рік.

 

Чому саме відділ соціального захисту населення використали для виправдання? Справді дірка в бюджеті через некомпетентність працівників, відповідальних за формування бюджету у грудні 2021 року, чи, можливо, нашвидкоруч придумана брехня зараз, щоб прикрити вкотре збільшену суму витрат на премії?

Розібратися в цьому допоможе ютуб канал Підгаєцької міської ради, де є усі записи проведених сесій. Переглядаючи 17 сесію, знаходимо розгляд двох проектів рішень: створення відділу соціального захисту населення та зміни до структури міської ради (дивитися відео з 59 хвилини). З обговорень стає зрозуміло, що після створення нового відділу штат не збільшували. Нові робочі ставки мали утворитися за рахунок скорочення подібних у іншому відділі.  На кого тоді у червні 2022 року виділили майже пів мільйона гривень?

На цьому ж засіданні депутати не погоджуються приймати «бюджет громади 2022», оскільки не готові затвердити 4 мільйони гривень витрат на премії та додаткові надбавки працівникам у 2022 році.  

Судячи з прийнятого бюджету на наступному пленарному засідданні, депутатам вдалося на майже мільйон скоротити витрати, пов’язані з преміюванням працівників міської ради. Відповідно у бюджеті на 2022 рік були закладені кошти на фінансування відділу соціального захисту населення та майже 3 мільйони гривень на премії та інші надбавки для працівників інших відділів міської ради.

 

Проте, у  червні 2022 року додають ще 490 тисяч гривень через рішення виконкому, оминаючи сесію та депутатів.  

На що ще готове піти керівництво громади у Підгайцях, щоб отримати значне збільшення премій покаже час.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі