Незабаром у Чорткові відкриють З-D мурал із зображенням казкового персонажа – пана Чорткавера

Опубліковано:
17 Червня, 2022

Наприкінці червня – початку липня у Чорткові відкриють З-D мурал із зображенням казкового персонажа – пана Чорткавера. Створюють мурал на стіні бібліотеки, що на вулиці Зеленій. Його присвятили цьогорічному відзначенню 500-ліття з дня надання Чорткову Магдебурзького права.

Як розповіла керівниця публічної бібліотеки Ірина Брунда. наразі тривають роботи. Стіну утеплили, покрили спеціальною грунтовкою та створили ескіз малюнка. Майстри наносять фарби та створюють об’ємні деталі муралу.

«Схожих муралів в Україні є досить багато, тому ми вирішили, що наш має бути особливим і неповторним. На нашій стіні оживе справжня казка чортківського письменника та митця Остапа Барановського про пана Чорткавера. Наше місто має свого казкового персонажа і тепер його точно знатимуть і пізнаватимуть усі. Будуть на муралі і книги, звісно, це ж бібліотека!», – каже Ірина Брунда.

null

Фото – Чортківська міська рада

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Чорткавер
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: