«Історія національно-визвольної боротьби українського народу» – Тернопільський музей запрошує на експозицію

Опубліковано:
17 Червня, 2022

У Тернопільському обласному краєзнавчому музеї експонують матеріали, що ілюструють найважливіші і найцікавіші факти з історії національно-визвольної боротьби українського народу. Переглянути їх пропонують усім охочим.

«103 роки тому, у середині червня 1919 року, було створено 3-тю Залізну стрілецьку дивізію Дієвої армії Української Народної Республіки — одну з найбільш боєздатних військових формацій періоду визвольних змагань 1917—1921-их років. В експозиції відділу новітньої історії Тернопільського обласного краєзнавчого музею жителі Тернопільщини та гості нашого краю можуть оглянути відтворений однострій 3-ої Залізної стрілецької дивізії, який складається з таких елементів: френч британського зразка з сукна захисного зеленого кольору та нашитим на рукаві синім тризубом — ознакою піхотних частин; сукняні штани-галіфе; сукняний кашкет — тренчкеп із синьо-жовтою кокардою з тризубом армії УНР (зразок 1918 року); офіцерський двошпеньковий ремінь періоду Першої світової війни; кобура для пістолета системи Наган. Детальніше інформацію про діяльність 3-ої Залізної стрілецької дивізії можна дізнатися на офіційній сторінці музею у соціальній мережі Facebook», – розповідають працівники краєзнавчого музею.

null

Фото – Тернопільський краєзнавчий музей
null

Фото – Тернопільський краєзнавчий музей

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Тернопільський музей
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»
21:11, 6 Травня, 2024

Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: