Помер відомий тернопільський режисер

Опубліковано:
16 Червня, 2022

Відійшов у засвіти наш відомий краянин – актор, режисер, сценарист, громадський діяч Орест Савка.

Про це на своїй сторінці у фейсбуці повідомила його донька – письменниця Мар’яна Савка.

“Легкого лету тобі, мій найдорожчий у світі татку! Ти був світлом і залишишся ним назавжди! Дякую тобі за кожен прожитий день поруч з тобою. Я навчилася в тебе, як ні в кого іншого, найважливіших речей: любити свою країну, любити людей, ніколи не здаватися, не боятися бути собою, віддаватися своїй справі до кінця, – поділилася Мар’яна Савка. – Ти був неповторним. Справжнім бійцем. Нехай твоя зірка ніколи не згасає. Люблю тебе безмежно”, – написала донька.

Оресту Савці було 83 роки. У коментарях сотні людей висловлюють співчуття рідним та близьким митця. Колектив Терену сумує з приводу непоправної втрати.

Орест Савка народився 10 березня 1939 року у селі Крогулець Тернопільської області. Він – актор, режисер, сценарист, заслужений діяч мистецтв.  Отримав чимало відзнак, премій та нагород, лауреат фестивалів художньої творчості.  Засновник і головний режисер тернопільського народного драматичного театру-студії «Сузір’я».

У 1991 році завдяки тривалій (11 років) творчо-пошуковій і науковій роботі Ореста Савки створили Державний музей театрального мистецтва Тернопільщини.

Прощання з Орестом Савкою відбудеться 17 червня об 11.00 у «Домі печалі» на вул. Микулинецькій у Тернополі.

null

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #орест савка
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: