Юрій Федоренко

Юрій Федоренко

аналітик, експерт з питань суспільної комунікації

Імпортозаміщення кажете...

10.06.2022 22:05   Джерело: ЦензорНет
Автор : Юрій Федоренко

Інтенсивність «промивки мізків» на росії вражає. Якби перенаправити потік брехні, який ллється з абсолютно усіх російських засобів масової інформації на якусь величезну турбіну, то можна було б забезпечити «дармовою» електрикою найвіддаленіші куточки «необ’ятної»…

Критичне становище нервово-психічної системи російського суспільства вимагає від влади кремля постійного збільшення «дози» агітаційних маніпуляцій свідомістю населення нещасної країни. У хід ідуть будь які байки та нісенітниці, якими кремль намагається нівелювати наслідки багаторічної руйнації та унеможливлення демократичного шляху розвитку росії.

Міжнародні санкції, які отримала росія у відповідь на військову агресію проти України, важким тягарем «впали на плечі» простих росіян. Росія об’єктивно не може обійтися від закордонного партнерства ні у промисловості, ні в науці, ні у щоденному житті мільйонів громадян, які вже почали втрачати віру у навіяну кремлем байку про «імпортозаміщення».

Та кремль не був би кремлем, якби навіть остаточно зрозумівши неможливість реальної компенсації від втрат західних товарів та технологій для російського ринку, не намагався хоча б «на папері» виправити ситуацію звичними для себе методами інформаційної маніпуляції.

Наприкінці минулої неділі всеросійський центр вивчення громадської думки знову видав «на гора» чергову байку про те, «як все добре» та «як вірить пересічний росіянин у те, що «москвіч» може бути кращим за «бентлі».

За результатами опитування, на думку «ВЦИОМ», загалом росіяни впевнені у завтрашньому дні своєї країни. І найбільше впевнені в тому, що вже «росія-матінка» без їжі та туалетного паперу їх не залишить. 70 відсотків міфічних респондентів не бояться дефіциту імпортних товарів. Практично така ж кількість впевнена у тому, що російські компанії зможуть замінити закордонні на внутрішньому ринку.

Більш ніж 90 відсотків впевнені, що росія зможе обійтися без імпортних засобів особистої гігієни. Тобто мох і береста у яскравих обгортках незабаром з’являться на полицях російських гіпермаркетів у достатній кількості. Хоча з яскравою обгорткою не зовсім вийде, бо на росії закінчуються імпортні фарби і яскравість та привабливість обгортки кануть у небуття. Тотальна сірість, бо навіть з білим папером та відбілювачем для целюлози є величезні проблеми.

89 відсотків мешканців глибинної росії, що звикли будувати свої похилі хатинки практично із «гівна і палок» впевнені, що можуть обійтися без імпортних будівельних та оздоблювальних матеріалів. Дійсно, навіщо у зручностях на подвір’ї фінська сантехніка, коли немає можливості під’єднати її до колодязю на іншому боці такого рідного «Мухосранська».

Практично 70 відсотків росіян мабуть впевнені, що зможуть компенсувати відсутність імпортних ліків традиційною для росії «зеленкою» та маззю Вишневського. Тим більше, що «на носі» літо і знайти у російських чагарниках цілющий подорожник не стане такою вже проблемою. А знеболювальне з успіхом замінить «рауш наркоз» кийками поліціянтів та «росгвардії».

У вітчизняний автопром за ствердженням «ВЦИОМу» вірить близько половини опитуваних. Більш за все – це чоловіки похилого віку, які сумують за тими часами, коли вони ховалися під капотами «жигулів» та вічно зламаних «москвичів» від своїх галасливих дружин із задоволенням споживаючи споконвічно скрепну «російську».

Навряд чи нормальна людина повірить у нісенітницю результатів прокремлівської соціологічної служби.

Часи, коли можна було виживати у відриві від оточуючого світу, залишилися у далекому минулому. Подібні «достовірні результати» визначення суспільної думки є складовою частиною «чорного піару», коли замість будь-яких доказів аудиторії систематично подається те, у чому її потрібно переконати. І подається, як щось, само собою зрозуміле, і тому підтримується переважною більшістю населення. Людська психіка автоматично реагує на «думку більшості», прагнучі до неї приєднатися.

Такі «результати» різного роду «соціологічних опитувань», що демонструють «суспільну єдність» сучасних росіян з того чи іншого питання, беруться практично «зі стелі» і так же далекі від реально стану справ у російському, понівеченому пропагандою, суспільстві, як іржавий «москвич» далекий від сяючого хромом «майбаха».


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: ЦензорНет  

Коментарі