У Тернополі СБУ перешкодила спробі ворожих спецслужб налагодити збір розвідданих

07.06.2022 23:05   Джерело: TeNews
Опубліковано : Марта Сахно

Служба безпеки України  викрила громадянина РФ, який напередодні повномасштабного вторгнення російських військ в Україну прибув у обласний центр для відслідковування ситуації довкола об’єктів критичної інфраструктури міста.

Іноземець поселився у Тернополі під виглядом пересічного мігранта, намагаючись не привертати до себе уваги містян. Під час піших прогулянок він розробляв маршрути, які б надавали йому можливість здійснювати приховану відеозйомку важливих транспортних вузлів. Відзняті відеоматеріали росіянин планував передавати через мережу Інтернет своїм зв’язковим у РФ.

Оперативники спецслужби своєчасно викрили наміри росіянина та запобігли його можливим спробам здобути розвіддані для ворожої розвідки.

Також співробітники СБУ встановили, що зловмисник після прибуття в Україну регулярно телефонував громадянам країни-агресорки, які обґрунтовано підозрюються у співпраці з ФСБ РФ.

Зважаючи на відмову росіянина від реалізації своїх намірів, а також добровільну передачу СБУ важливих даних щодо офіцерів ворожої спецслужби, Службою безпеки ухвалено рішення про його примусове видворення з України та заборону в’їзду до нашої держави.

Системна робота СБУ щодо своєчасного виявлення та нейтралізації потенційних загроз державній безпеці триває.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі