Пухлина 3 кг: львівські медики прооперували 13-річну дівчинку з Тернопільщини

07.06.2022 20:10   Джерело: TeNews
Опубліковано : Марта Сахно

У 13-річної дівчинки з Тернопільщини медики видалили велетенську пухлину.

Медики Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр видалили пухлину у 13-річної дівчинки з Тернопільщини - пухлина ледь вміщалась у двох руках.

Про це повідомили на сторінці лікувального закладу у фейсбуці.

Велетенський утвір на лівому яйнику виповнював весь живіт і важив близько 3 кг. Операція тривала майже 4 години. Разом із пухлиною та самим яйником хірурги видалили також 1,5 л асцитичної  рідини та кілька менших утворів. Інший яйник виявився здоровим і його вдалось зберегти.

Мама і сама дівчинка не зауважували проблему до початку війни. Проте у березні родина пережила сильний стрес: захищаючи Харків, загинув 20-річний племінник, якого мама Галини виховувала як сина. Дівчинка дуже переживала, і за словами мами, помітно схудла. Тоді й зауважили збільшений живіт, який став заважати юній пацієнтці, та відсутність місячних.

Така патологія не рідкість у дівчаток-підлітків. Адже саме із початком статевого дозрівання батьки і самі юнки здебільшого виявляють негаразди. Проте розмір цієї пухлини вразив наших медиків – це, мабуть, один з найбільших новоутворів, які нам доводилось видаляти, - розповів хірург лікарні Orest Leshnevsky .

Після операції дівчинка почувається добре. Галинка наразі залишається у нашому Центрі і отримує спеціалізоване лікування.

За словами лікарів, такі пухлини на початкових стадіях протікають безсимптомно. Тож виявити їх вчасно можна лише завдяки регулярним профілактичним обстеженням.

Прийом фахівців Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр відбувається за попереднім записом.

Обрати зручний час візиту можна, зателефонувавши до реєстратури у години роботи:

Пн–Пт – з 8:00 до 16:00 год.

(032) 270 22 07

(063) 189 70 50

(097) 150 70 53.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі