Військовий з Тернопільщини – на головному фото статті у журналі Forbes

Опубліковано:
6 Червня, 2022

Військовослужбовець зі Збаражчини Олександр Саричев – на головній світлині статті у журналі Forbes. Це боєць, який керує найкращим українським танком Т-84 «Оплот». У Збройних силах України такої техніки – лише 6 одиниць.

У статті пишуть, що 20 років тому Харківський завод ім. Малишева зробив для української армії 10 цих унікальних танків. Чотири «Оплоти» продали американцям для оцінки. У довіднику «Військовий баланс» Міжнародного інституту стратегічних досліджень на 2021 рік йдеться, що в Україні залишилося лише п’ять танків Т-84 «Оплот». Зараз цю техніку використовують під час бойових дій на Донбасі.

Танк Т-84 «Оплот» має вагу 50 тонн. Він унікальний тим, що має вибухові панелі для зберігання боєприпасів, зварену башту і потужний дизельний двигун, що робить його одним із найшвидших у світі. Танк може їхати по асфальті з максимальною швидкістю 40 миль на годину.

null

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Олександр Саричев
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: