Лукашенко панікує чи віляє ​​хвастом

Опубліковано:
6 Червня, 2022

Всіляко ухиляючись від наказу путіна напасти на Україну, лукашенко вирішив продовжити термін військових навчань. Вони зараз проходять одразу на кількох полігонах країни та триватимуть майже до середини червня.

Як показали перші дні війни, республіка білорусь надавала свою територію росії для наступу, обстрілів, розміщення російських окупантів і техніки, розміщували у своїх моргах і лікарнях двохсотих і трьохсотих росіян.

І досі на території білорусі все ще залишаються російські війська та військова техніка. Однак цієї кількості недостатньо для наступу, а білоруська армія дуже деморалізована.

Про це в ефірі Апостроф TV заявив білоруський громадський діяч, один із лідерів молодіжного крила Білоруського Народного Фронту, радник Світлани Тихановської – Франак Вячорка.

Треба розуміти, що російські війська залишилися на території білорусі, але не в тій самій кількості, як це було у лютому. Декілька тисяч є, відбувається ротація. Ми бачимо, що є російська військова техніка, зокрема, наступальна, ракетна, розміщені “Іскандери”. Але цього недостатньо, щоб вести повномасштабний наступ або обстріл, як це було у лютому чи березні. Щодо білоруської армії, то я особисто не вірю, що білоруське військо піде. У суспільстві сформовано консенсус, що цього не можна робити. Загалом стан серед військових, серед солдатів дуже деморалізований», – пояснив Вячорка. Розганяти паніку може сам лукашенко, адже це йому на руку. Лукашенко, швидше за все, це робить для такого піару, для створення враження, ніби він захищається від ворогів, що Польща та Україна зараз на нас нападатимуть. Так легко виправдати складний економічний стан. Так легко налякати людей, легко сказати, що тільки я гарантую вам мир, тому об’єднуйтесь навколо мене. Але серйозної атаки чи операції він не проведе», – підкреслив громадський діяч.

У той самий час лукашенко не може відмовити путіну, чудово розуміючи які «довгі руки в КДБ» (колишніх не буває). І доводиться батьку хитрувати, вивертатися, а простіше кажучи віляць хвастом перед російським тираном та білоруським народом, виправдовуючи це міфічними ворогами. Всіляко ухиляючись від наказу путіна напасти на Україну, лукашенко вирішив продовжити термін військових навчань. Вони зараз проходять одразу на кількох полігонах країни та триватимуть майже до середини червня.
 
Як повідомляє Telegram-канал Білоруський Гаюн, про це свідчить графік проведення навчань на білоруських полігонах.

null

Продовження навчань на білоруських полігонах на цей момент виглядає так:
Борисівський (227-й) до 11.06;
Стрільбище №1 під мінськом (Уруччя) до 11.06;
Гозька (під Гродно) до 10.06;
Брестський до 11:06;
Репище (Осиповичі) до 10.06;
Мар’їна Гірка до 11.06;
Лосвідо (під Вітебськом) до 11.06;
Німан (під Березівкою) до 10.06;
Обуз-Лісовий (під Барановичами) 10.06;
Чепелево (під Слонімом) до 10.06;
Доманове (під Івацевичами) до 10.06;
Стрільбище під Старими Дорогами до 10:06;
Заслонове (під Лепелем) до 11.06.

Лукашенко такий самий тиран, як і путін і люди для них ніщо – просто біомаса. Але білоруси відрізняються від росіян своєю розміреністю і нескореністю диктатору, це не безвільна російська армійська маса. До того ж армія рб не хоче і вміє воювати, військові чудово розуміють, що в Україні це не їхня війна і задаються резонним питанням, чи вмирати за путінський режим? Білорусам? Але не всі такі, є й протилежність, на яких спирається режим лукашенка.
Але водночас слід пам’ятати лукашенку «про щура, загнаного в кут». І цей щур буде використовувати будь-які можливості, щоб завдавати ударів. Тисне на лукашенка, загрожуватиме і вимагатиме військових провокацій.
 
Адже бачимо з боку рб спроби прориву диверсійних груп, фіксують спроби російських безпілотних апартів залітати з білоруської території для вивчення української оборони…
… і тому унеможливлювати напади з боку білорусії не слід.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #війна, #Лукашенко
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: