Дударик ідентифікував чергову пісню, яку в українців вкрали росіяни (Відео)

Опубліковано:
4 Червня, 2022

Львівська Національна академічна чоловіча хорова капела «Дударик» сьогодні презентувала чергову пісню із проєкту на підтримку Збройних Сил України «Прийняття» – «Любо братці, любо…».

Керівник колективу Дмитро Кацал наголосив, що пісня «Любо братці, любо…» стала гімном світового анархізму, успішно експропрійована совітами на довгі десятиліття.

«Свого часу Махну і Петлюрі не склалося дійти консенсусу, а цей союз міг би розтрощити і врангеля і леніна. Юнак із Гуляйполя, самородок і військовий вундеркінд по собі залишив цю пісню. Махно – це наша історія, добра чи зла не це важливо. Важливо, що ми з вами сьогодні її маємо і не віддамо орківській ру$$ні», – зазначив Дмитро Кацал.

Виконує твір лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка
Національна академічна чоловіча хорова капела “Дударик”; соло – Юрій Йосифович; гітара – Олег Ярема; бас-гітара – Денис Тихонов; акордеон – Володимир Заборовський; ритм-секція – Катерина Матвіїв. Звукорежисер – Антон Спільник.

Автор проекту та диригент – Заслужений діяч мистецтв України Дмитро Кацал

Як відомо, проєкт «Прийняття» – це твори Тараса Шевченка та пісні, які росіяни вкрали в українців.

Щочетверга о 14:00 на YouTube https://youtube.com/c/DudarykLviv та у соцмережах https://www.facebook.com/Dudaryk.choir Дударики презентуватимуть пісні, які поцупили у нашого народу москалі.

Капела ідентифікує співанки, відшукує оригінальний текст, далі твори аранжуються, розучуються (період прийняття тривав зо півроку) і презентуються в медіа для широкого загалу і на саркому москалям.

Зібрані під час проекту кошти підуть Збройним Силам України.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Дударик, #зсу
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: