Що таке справжній квас, і як його відрізнити від «квасового напою»?

Опубліковано:
4 Червня, 2022

Спекотного літнього дня так приємно освіжитися склянкою  прохолодного квасу. Попит на цей традиційний український напій в найтеплішу пору року неухильно зростає,адже квас не лише  ефективно втамовує  спрагу, але й бадьорить,освіжає та має багато корисних властивостей.

Справжній квас щедрий  на калій, молочну кислоту та вітаміни груп  Д, РР, В1 і В2, З давніх часів квас використовували як жарознижуючий і протизапальний засіб – ним лікували лихоманку, хвороби шлунку та органів дихання. Існує і думка, що квас допомагає і успішно боротися із зайвими кілограмами.

Все це стосується лише  продукту натурального бродіння, яким, до прикладу, є “Квас Домашній” від “Опілля“. За державним стандартом квас – це безалкогольний напій, виготовлений незавершеним молочнокислим і супутнім йому спиртовим бродінням, вироблений з використанням зернової сировини.

Однак у продажу можна зустріти й інші безалкогольні напої, на етикетках  яких читаємо назву «КВАС» хоча якщо поглянути на  етикетку пильніше, то нижче, а інколи аж на зворотному боці пляшки, вже дрібним шрифтом, значиться «напій безалкогольний на ароматизаторах». Зазвичай, для виготовлення таких напоїв використовують ароматизовану композицію «Квас», тож за зовнішніми ознаками: кольором, запахом та смаком, отриманий продукт цілком схожий на уславлений напій, а за «внутрішньою сутністю: це неприродна бовтанка.

“Квас Домашній” від “Опілля” – це про натуральний  і справжній квас. На його етикетці  не вказано  “газований” тому, що  бульбашки в ньому з’являються в процесі бродіння, а не через додаткове збагачення напою вуглекислотою. Відсутні  і різноманітні ароматизатори, барвники, консерванти чи замінники цукру, бо все це псує смак справжнього квасу та робить його  шкідливим для споживача.

Квас від “Опілля” продукт корисний, проте, слід пам’ятати з якими продуктами квас не рекомендують поєднувати. Варто пам’ятати, що Не можна запивати квасом солодощі, оскільки квасні дріжджі у поєднанні з цукром можуть викликати зайве бродіння у організмі.

А загалом квас – це напій сили і здоров’я. Саме таким його пропонує своїм споживачам пивоварня “Опілля”, яка працює  на принципах виробництва натурального і якісного.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #квас опілля
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: