Збережімо наших дітей у час війни. До Міжнародного дня захисту дітей 1 червня

Опубліковано:
31 Травня, 2022

Триває вторгнення росії в Україну. Збройні Сили України героїчно відбивають атаки ворога, а мільйони українців переховуються у бомбосховищах. У 1991 році Україна приєдналася до Конвенції ООН про права дитини, згідно з якою кожна держава зобов’язана поважати та заохочувати право дитини на всебічну участь у культурному і творчому житті, забезпечувати їй повноцінне дозвілля й відпочинок та сприяти наданню для цього відповідних можливостей.

Станом на ранок 26 травня 2022 року понад 676 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії російської федерації. За офіційною інформацією ювенальних прокурорів, 240 дітей загинуло та понад 436 поранено(Генпрокуратура України). Найбільше постраждало дітей за даними Генпрокуратури у Донецькій області – 151, Київській – 116, Харківській – 105, Чернігівській – 68, Луганській – 50, Херсонській – 49, Миколаївській – 45, Запорізькій – 28, Сумській – 17, у місті Києві – 16, Житомирській – 15. Крім того, на жаль невідомо точно скільки дітей пропало безвісти. Україна в ООН заявила, що росія вивозить українських дітей, намагаючись знищити нашу націю. Це і є геноцид в Україні, який офіційно признало вже багато країн світу.

Історія воєн на планеті Земля ще не знала такої брудної війни у всіх сенсах. Україна за останні 800 років на собі випробувала багатьох нападників і під час них гинули діти, але ж ніхто з тих минулих загарбників не вдавався до таких(!) знущань над дітьми. Ті московські ґвалтівники(багато з них вже ідентифіковані) на вигляд виглядають нормальними хлопцями, мають також своїх дітей, дружин, матерів. Що ж з ними діється нині, що вони таке виробляють – ґвалтують навіть немовлят, та всіх людей обох статей від 1 місяця до 90 років? Можливо частково відповідь на це запитання дасть така жахлива публікація з Інтернету: «… не знаю з чого почати, майже цитую очевидицю, яка вчора повернулась з Польщі в Україну. – Ми волонтерили, – каже вона, – на днях ми привезли допомогу в польську дитячу лікарню, де знаходились на лікуванні наші українські діти з Ковеля, а туди їх привезли з Бучі. Всім до 14 років. Дівчатка, хлопчики. Хтось з родичами, хтось сам. Без зубів, бо вибили. Понівечені тіла – результат катувань і знущань… Зашиті статеві органи і не лише, як наслідок ґвалтувань. Не розмовляють…, німі, це результат психотравм. Психологи не можуть розговорити. Діти мовчать, їм 14 років, а вони замовкли! Вийшов лікар, поляк 65 років, і каже, що нічого подібного не бачив за життя. На питання очевидиці – чи могли це зробити люди, він відповів, що могли, але вони б мали бути під граничним наркотичним впливом, бо одночасно в одному місці не могло випадково опинитись 1000 педофілів. А вони…, всі одночасно опинились  під Києвом! Як? – У мене питання:  – Ця нація вся з педофілів? Чи може вони їм у сухпайки додавали наркотики? Чи може ця нація вся з наркоманів? У неї посивіли брови, а в мене потемніла кров… Занавіс …

Зберегти лице…, – каже Макрон? На рускій корабель його, а потім миттєво в польську лікарню, там його лице».

В цей наш жорстокий час важливо зберегти найцінніше – наших дітей. Недарма наші пращури називали їх – «діти – то наші квіти». Багато дітей віком від 2-х до 5-ти років вже знають елементарні правила поводження під час повітряної тривоги. Одного разу в одному з парків Західної України, в ігровій його зоні, мимоволі почулось як дівчинка десь 3-4 років зверталась до мами, коли вони не встигли сховатись під час повітряної тривоги: «Мамо, а тут також війна? Зараз будуть бомбити?»  Як пізніше зʼясувалось, то були вимушені переселенці з півночі України. Дітям будь-якого віку дуже важливо відчувати безпеку. Безпека під час війни починається з обізнаності.

Для цього українсько-ізраїльська компанія FIlancy Marketing, яка в  Україні має представництво в Миколаєві та Херсоні, розпочала повністю благодійний проект для українських дітей. Ось, що вони повідомляють:

«Ми розробили відеоролик, який розповідає найменшим, що таке сирена, як знайти безпечне місце в будівлі під час обстрілів, що взяти з собою в укриття. Подібні анімації мали величезний успіх у дітей різного віку в Ізраїлі за часів минулих воєн. Для України сюжет створювався при співпраці громадської спілки Освіторія, що розвиває освіту в Україні. Їх психологи допомогли нам в складанні сюжету, враховуючи психологію українських дітей і ситуацію в країні».

Посилання на відеоролик, створений компанією: https://fb.watch/cwzHoq4ZKG/

У проекті взагалі відсутній будь-який фінансовий підтекст. Він призначений лише для того, щоб допомогти дітям. Це перша серія у проекті. Трохи пізніше будуть випущені наступні серії.

Компанія звертається до всіх українців із проханням допомогти максимальній кількості діток побачити це відео. Поділіться посиланням на відео з тими, кому це може допомогти.

Разом подбаймо про дітей України!

У Міжнародного дня захисту дітей(1 червня) є свій офіційний символ – прапор. На зеленому полотні, який символізує зростання та гармонію, навколо знаку Землі розміщені фігурки ‒ червона, жовта, синя, біла і чорна. Ці людські фігурки символізують різноманітність і терпимість. Знак Землі, розміщений в центрі, ‒ це символ нашого загального дому.

null

Фото з мережі Інтернет
null

Фото з мережі Інтернет

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Війна і діти, #віктор аверкієв
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»
20:16, 16 Квітня, 2024

Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»

Блоги
Найбільше читають: