Сучасна українська поезія зазвучала грузинською мовою

Опубліковано:
28 Травня, 2022

Волелюбність і гостинність – риси, які притаманні грузинському та українському народам. Це те, що їх завжди об’єднувало і ріднило.

Підтримка звичайних людей у всьому світі – важливо і надихаюче, особливо сьогодні, у час воєнного лихоліття. Щодня спостерігаємо як у різних куточках планети майорять жовто-сині знамена і люди гуртуються задля єдиної мети – пришвидшити в Україні мир і Перемогу. Щоправда, якби такими консолідуючими були ще й дії окремих європейських політиків.

Тому особливі відчуття викликала у мене звістка від тернопільської журналістки Тамти Гугушвілі, яка перебуває зараз у Тбілісі, а саме  – про поетичну збірку «Сучасні українські поети». Книга з’явилась у паперовому форматі в Грузії на підтримку українського народу. Це вагома перекладацька  праця грузинського поета, прозаїка, арт-критика Шоти Іаташвілі. Серед запропонованих імен відомі загалу – Сергій Жадан, Любов Якимчук, Борис Херсонський, Галина Крук, Маріанна Кіяновська, Василь Махно, Андрій Любка, Анастасія Афанасьєва.  «У видавництві «Palitra L Publishing», де підготували до друку та видали книгу, – каже Тамта, – повідомили, що це спеціальне благодійне видання. Усі виручені з продажу кошти будуть   спрямовані на допомогу Україні. Презентували книгу в Тбілісі, в Будинку письменників в Грузії. Після її презентації грузинські поети прочитали свої вірші, написані після початку війни в Україні».

Але й це ще не все. В Грузинсько-ірландському центрі в рамках проєкту «Розмовляй грузинською» видали грузинсько-український/українсько-грузинський розмовник.  У ньому 50 тем і 11 підтем. Перевага розмовника над іншими в тому, що кожне слово, кожна фраза має транскрипцію латинськими літерами. Першими отримали книгу українці, які після віроломного нападу рашистів, були змушені тимчасово покинути свої домівки і перебувають зараз на гостинній грузинській землі…

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #тамта гугушвілі
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: